ServeisSocials
Trias: "Treballem i fem el possible perquè aquesta ciutat sigui un referent de benestar social arreu del món"

Publicat el 03/04/2013 a les 21:41 h. - Jaume Recasens -

"Per sortir de la crisi s'han de tenir clares les prioritats i el sector social n'és la número u de l'Ajuntament", sosté Trias. El Pla d'inclusió defineix un nou model contra l'exclusió social, que es basa en una estratègia compartida amb la societat civil per reduir les desigualtats i activar la ciutadania.

El Pla és un full de ruta de ciutat, integral i transversal.

"Un pas molt important per garantir el benestar i la qualitat de vida de les persones en uns moments especialment difícils de greu crisi econòmica i social. El Pla ha nascut de l'ambició de Barcelona per esdevenir un referent mundial en polítiques socials", afirma l'alcalde.

El Pla impulsarà una estratègia compartida amb el tercer sector d'acció social per desplegar-lo.

El motiu d'aquesta estratègia, promoguda en el marc de l'Acord ciutadà per una Barcelona inclusiva, és establir uns objectius i uns programes que articulin tots els recursos públics i d'iniciativa social i voluntaris per donar una resposta més àmplia i eficaç a les necessitats socials de la ciutadania.

Les entitats del sector social destaquen l'estratègia compartida del Pla. Àngels Guiteras, representant del Consell de Govern de l'Acord Ciutadà, assegura que el full de ruta "dels que fem la Barcelona social passa per aquesta estratègia compartida entre tots".

El tercer sector, generador de riquesa

Precisament, l'alcalde destaca la tasca imprescindible del tercer sector, ja que "és generador de riquesa. Som afortunats de tenir aquest acord ciutadà, en què hi ha tantes persones i entitats coresponsables i compromeses amb una Barcelona cohesionada".

Trias ha anunciat que l'Ajuntament està treballant per aconseguir l'exempció de l'IVA perquè no sigui un llast per a les entitats del tercer sector als concursos públics. "No pot ser que el tercer sector perdi competitivitat", assegura.

Fer front a la crisi

Per la seva banda, la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, assenyala que el Pla d'inclusió "és el Pla director municipal i el principal instrument del mandat que involucra el conjunt de la ciutat per fer de Barcelona una ciutat més cohesionada, per fer front a la crisi".

El Pla disposa de 88 objectius i 192 actuacions que impliquen tota l'Administració municipal, altres administracions amb les quals es fa imprescindible la col·laboració, el teixit associatiu i la ciutadania.

La tinenta d'alcalde destaca que es tracta d'un pla innovador i singular.

"Una ciutat de les persones és una ciutat de persones i drets. És una ciutat on tothom viu en peu d'igualtat i on l'esforç col·lectiu ha de valdre la pena", declara Fandos.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Pla d'inclusió social'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari