ServeisSocials
112 dones han trobat feina l'últim any gràcies als programes d'inserció promoguts per ABITS

Publicat el 14/10/2012 a les 09:45 h. - Redacció bcn.cat -

La xifra representa el 50 % més que l'any anterior. Entre 2006 i 2012 el Servei d'Atenció i Mediació al Carrer d'Abits ha atès més d'un miler de dones.

Gràcies als cinc programes nous d'inserció laboral d'ABITS engegats aquest mandat i a la continuació del programa DIR-TS, 38 dones han trobat feina i 74 dones més han aconseguit la inserció laboral a través dels projectes que ja estaven en marxa. En total, 112 dones s'han incorporat al mercat laboral l'últim any a través dels programes impulsats des d'ABITS, el 50 % més que l'any anterior.

El Servei d'Atenció i Mediació al Carrer de l'Agència ABITS ha obert, des del 2006 fins a 30 de juny del 2012 un total de 1.024 expedients (dones diferents ateses). Al llarg del 2011 s'han obert un total de 111 expedients, i el primer semestre del 2012 un total de 64.

Els nous projectes d'inserció laboral i tercera edició de DIR-TS (Dispositiu Integral per a la recol·locació laboral de les persones que exerceixen la prostitució) són:

1. ITI: Itinerari personal d'assessorament a la professionalització de les dones que han exercit la prostitució (conveni decol·laboració amb la Fundació Surt): adreçat a dones que han exercit la prostitució i que han estat vinculades al mercat laboral formal en el transcurs dels darrers dos anys, per afavorir l'ocupabilitat i el manteniment en el mercat de treball. En aquest programa van participar 25 dones de les quals han trobat feina 15 d'elles, el 60% del total. El projecte ja ha finalitzat.

2. Dispositiu especial d'acompanyament per a la incorporació al mercat laboral i al teixit social de persones que exerceixen la prostitució que busquen alternatives laborals (conveni de col·laboració amb la Coordinadora per a la inserció sociolaboral Anem per feina). Projecte adreçat a dones en situació regular o regularitzable amb una experiència laboral anterior, o que han adquirit hàbits laborals a través de cursos de formació. Projecte iniciat recentment (juny) i en marxa fins el proper mes de març. De moment participen 20 dones (està previst que durant l'any de durada del programa participin un total de 60 dones). 7 de les 20 dones ja han trobat feina, un 35% del total.

3. RAI:Intervenció per a la Recuperació, apoderament i inserció laboral de dones que han estat víctimes d'explotació sexual (conveni de col·laboració amb les entitats Adoratrius i Fundació Surt. Projecte adreçat a dones víctimes de tràfic amb finalitat d'explotació sexual perquè obtinguin eines per a la inserció laboral un cop s'abandoni el recurs d'acolliment. Aquest programa finalitza el proper mes de febrer. De les 12 participants, 2 ja han trobat feina,

4. ACCIO Programa Intervenció integral amb el col·lectiu de persones transsexuals vinculades a entorns de prostitució a la ciutat de Barcelona (conveni de col·laboració amb l'Associació per a la Promoció i Inserció Professional APIPI). El projecte s'ha iniciat aquest mes de maig i finalitza el proper mes d'abril del 2013 i participen 19 persones.

5. Projecte d'Innovació Enfilant l'Agulla (Conveni de col·laboració amb El Lloc de la Dona). Aquest projecte assumeix la formació de dones majoritàriament nigerianes en costura. Ja s'han iniciat els tràmits de creació per a finals d'any d'una empresa social per poder produir, vendre i promocionar els productes. En total 16 dones han fet la formació de costura, de les quals 2 passaran a ser contractades.

6. DIR-TS (Conveni de col·laboració amb la Fundació Surt). Projecte que 'adreça a persones que exerceixen la prostitució i volen entrar al mercat laboral formal, a les quals s'ofereix accions grupals, tutorials i pràctiques. El número de participants en el tercer grup del projecte (maig 2012 fins març 2013) és de 25 dones. Des del mes de maig fins el mes d'agost hi ha hagut un total de 14 dones amb inserció laboral, el 60% del total.

El Programa DIR-TS està en marxa des de l'any 2006. Des del seu inici, el 63% de les dones que han participat no estan exercint la prostitució. Pel que fa a l'impacte de DIR-TS en la millora de l'ocupabilitat, un 80% de les dones han treballat després de la seva participació en el programa. Un 83% de les dones que actualment estan treballant fa entre 1 i 3 anys que ocupen el mateix lloc de feina. L'altre 17% fa més de 3 anys que està al mateix lloc de treball.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari