ServeisSocials
Les persones grans alcen la veu

Publicat el 02/03/2011 a les 08:29 h. - Redacció bcn.cat -

Des d'aquest dimecres 2 de març i fins a dijous, prop d'un miler de persones grans de la ciutat debaten sobre els seus drets i la seva participació a la tercera convenció de "Les veus de la gent gran", que enguany aposta per construir una ciutat per a totes les edats.

Vídeo 'Espais de gent gran'

La gent gran i la mobilitat, la gent gran i la salut o la gent gran i la dependència. Aquests i molts altres temes són els que es debaten els dies 2 i 3 de març a la tercera convenció de "Les veus de la gent gran de Barcelona".

Prop d'un miler de persones grans de la ciutat debatran sobre els seus drets i tot allò que els preocupa en aquestes jornades organitzades pel Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona amb l'objectiu de construir una ciutat global on totes les edats tinguin alguna cosa a dir.

Després de l'acte inaugural, en el qual participaran l'alcalde, Jordi Hereu, i el tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania, Ricard Gomà, la primera sessió abordarà els reptes d'inclusió social de les persones grans així com de Barcelona com a ciutat amiga de les persones grans.

A banda de les conferències, també tindran lloc diverses taules de treball en què tant les persones grans com les que hi treballen podran compartir experiències en matèria d'activitats de voluntariat al casal o de treball amb la universitat.

També es parlarà de mobilitat i accessibilitat a l'espai públic i s'aprofitarà per presentar l'experiència de diversos districtes en el camp de la gent gran i els horts urbans, així com els plans d'habitatges amb serveis per a la gent gran.

Pel que fa al segon dia de les jornades, es difondrà un document obert dels drets i les llibertats de les persones grans amb dependència i s'abordaran temes de vital importància com els serveis socials i de salut i la informació que reben aquestes persones grans.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Espais Gent Gran'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari