ServeisSocials
Barcelona celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Publicat el 17/11/2014

Durant els mesos de novembre i desembre tota la ciutat s'omple d'activitats organitzades per les entitats i l'Ajuntament. Les imatges de la campanya han estat dissenyades per persones usuàries del Centre Ocupacional Les Corts

Des de fa anys, Barcelona se suma a la celebració internacional del Dia de les Persones amb Discapacitat, una efemèride mundial establerta per l'Assemblea General de les Nacions Unides l'any 1992 amb motiu del tancament del decenni 1983-1992, anys durant els quals va tenir lloc un procés de presa de consciència i successives mesures orientades a la millora de la qualitat de vida i la consecució de la igualtat d'oportunitats per a les persones amb discapacitat.

Aquest 2014, seguint la tònica d'altres anys, les activitats del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a Barcelona han estat organitzades de manera conjunta per les entitats de persones amb discapacitat i l'Ajuntament, a través dels Districtes i amb la col·laboració de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Aquest any, a més, s'ha unificat la comunicació de la campanya, per tal de dotar de més força a aquest esdeveniment i d'arribar a més persones perquè coneguin la realitat i les necessitats d'aquest col·lectiu, i, tal i com correspon a la filosofia d'aquesta efemèride, han estat persones amb discapacitat les que han dissenyat les imatges de la campanya als diferents cartells o fullets i a la comunicació online. Productes que, a més, seran accessibles perquè totes les persones puguin accedir a la informació.

Enguany, els autors de la imatge del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat han estat els usuaris/es amb discapacitat intel·lectual del Centre Ocupacional Les Corts. I esperem poder continuar aprofitant la immensa creativitat de les persones amb discapacitat de molts altres equipaments i entitats en futures edicions.

Es tracta d'una programació on les persones amb discapacitat són les protagonistes, i tots els ciutadans i ciutadanes són convidats a participar-hi. Exposicions, tallers, xerrades, passis de pel·lícules i activitats esportives són algunes de les propostes que trobareu en aquest recull, activitats de caire lúdic però també trobades per reflexionar sobre algunes de les qüestions que més preocupen i interessen a aquestes persones, com l'autonomia i la vida independent o la sexualitat. També hi ha activitats de sensibilització adreçades al conjunt de ciutadania, tallers i exposicions que ens mostren els productes elaborats pels usuaris dels centres ocupacionals, i fins i tot trobades multitudinàries on tothom està invitat a participar, com la macrosessió de zumba a Sarrià, o el lipdub a Sant Andreu.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari