ServeisSocials
La Targeta Rosa ofereix descomptes en productes i serveis

Publicat el 27/09/2010 a les 14:18 h. - Míriam Pons -

A partir de l'1 d'octubre els titulars de la Targeta Rosa gaudiran de noves prestacions, que se sumaran a les que fins ara tenia aquest carnet, com és l'accés gratuït o a preu reduït als transports públics, als museus municipals o a les instal·lacions esportives públiques.

Es tracta de descomptes i avantatges en òptiques, podòlegs, odontòlegs, ortopèdies o serveis d'audiologia, així com en equipaments culturals, musicals o esportius.

De la mateixa manera, els titulars d'aquesta targeta, dirigida a persones grans o amb discapacitat, també es beneficiaran de determinats serveis als mercats municipals, com ara un preu molt reduït o la gratuïtat del servei de lliurament a domicili de la compra, i de descomptes en establiments d'equipament de la llar i perruqueries.

En aquest sentit, el tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania, Ricard Gomà, ha explicat que aquest carnet fa "un salt quantitatiu i qualitatiu" i passa de ser "una targeta de transport a ser una targeta ciutadana".

Una oferta progressiva

Aquesta nova etapa de la Targeta Rosa comença amb la col·laboració de 300 operadors, però s'aniran incorporant nous establiments i institucions de manera permanent, ja que la campanya de captació de nous operadors es mantindrà oberta de manera indefinida.

Les prestacions que s'incorporen al ventall de beneficis d'aquest carnet es recullen en una guia, que estarà disponible a les oficines d'atenció al ciutadà i en altres equipaments municipals.

Tot i això, com que s'aniran ampliant les prestacions de manera progressiva, el nou web de la Targeta Rosa recollirà i actualitzarà de manera permanent tota la informació.

Més de 250.000 usuaris

Des que la Targeta Rosa es va crear, l'any 1980, hi ha més de 250.000 persones titulars, en les seves modalitats gratuïta i reduïda, de les quals un 91% són majors de 60 anys i un 9% són persones amb discapacitat.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha defensat que es tracta d'una eina de cohesió social i que suposa un "símbol de la política social que Barcelona tira endavant des de fa 30 anys".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Targeta Rosa'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari