ServeisSocials
Barcelona distribueix 800 Targetes Solidàries

Publicat el 21/01/2014 a les 20:00 h. - Redació Bcn.cat -

El passat mes de novembre l'Ajuntament de Barcelona, juntament amb Càritas Diocesana de Barcelona, Creu Roja, Sant Joan de Déu i l'Obra Social La Caixa van posar en marxa la Targeta Barcelona Solidària, un projecte de ciutat que té com objectiu dotar d'un instrument nou als ajuts econòmics per alimentació que s'atorguen a la ciutat per part dels Serveis Socials municipals i les entitats que fan atenció social.

A la comissió de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports celebrada aquest dimarts, la tinenta d'alcalde Maite Fandos ha explicat que actualment ja s'han distribuït 798 targetes per un import de 135.196 euros, i l'Ajuntament ja n'ha sol·licitat 3.000 més per aquest any ampliables en base a la demanda.

Per la tinenta d'alcalde "mostra el treball conjunt de les administracions i el Tercer Sector Social els gremis de comerç, associacions i establiments. Amb iniciatives com aquestes buscàvem noves formules de facilitar l'accés a una alimentació estable i de qualitat a aquells que més ho necessiten, persones vulnerables i sense recursos que ara disposen d'una eina més per cobrir aquesta necessitat bàsica i principal".

Amb aquest nou sistema de de targeta moneder, els usuaris disposen de l'ajut econòmic en menys temps. L'Ajuntament de Barcelona i les entitats que en fan ús milloren la gestió dels ajuts. A més, com ha destacat Fandos, "dignifica la recepció de l'ajut d'alimentació bàsica", permet escollir també productes frescos millorant la nutrició, i permet als establiments comercials i gran superfícies que s'han adherit reforçar la seva responsabilitat social corporativa.

S'activa en menys de tres dies

En el cas de les targetes dels Serveis Socials de l'Ajuntament, aquestes són prescrites per part del professionals de serveis socials, un cop feta la valoració de l'usuari. La targeta s'activa en menys de tres dies a través d'un SMS, així l'usuari no ha de tornar al CSS a recollir l'ajut. Sempre es fa un seguiment per part del professional l de l'ús de l'ajut econòmic.

Pel que fa als ajuts d'inclusió per alimentació que es donen des del Centre de Serveis Socials, l'any 2013 es van atorgar 3.980 ajuts per un import de 601.000 euros, un 128% més que l'any anterior (l'any 2012 es van donar 2.923 ajuts per un import de 263.442).

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari