ServeisSocials
La comunitat internacional posa la mirada en el projecte Radars

Publicat el 10/11/2015

Degut al procés mundial d'envelliment de la població, la soledat no volguda de les persones grans i l'impacte negatiu que pot tenir vers la salut i benestar de les persones grans és avui una problemàtica d'actualitat amb un escenari de futur previsiblement pitjor si no s'incideix d'una manera global i decidida.

Des de RADARS es vol donar resposta a aquesta necessitat global i emergent des d'una òptica preventiva i basant-se en processos comunitaris, i amb aquest objectiu es treballa en els diferents barris de la ciutat per consolidar la Xarxa Radars des del 2008.

Els bons resultats i l'èxit del projecte han despertat darrerament un creixent interès a escala internacional; municipis com Arhüs (Dinamarca), la Fundació Yörtürk Vakfi (Turquia), o l'experta en relacions internacionals Mae Mandelson, han volgut conèixer de prop l'experiència del projecte Radars.

El passat mes d'octubre RADARS va ser convidat a participar en el Congrés Internacional de Gent Gran celebrat a Beijing (Xina) precisament per a explicar com, des dels propis serveis socials de barri, i amb la implicació de la ciutadania, organitzada i no organitzada estem intentat donar resposta a aquesta necessitat. El projecte va produir molt d'interès entre les persones assistents al congrés i es va valorar com a una forma molt creativa i eficient de donar resposta a una necessitat com la soledat, des d'una política pública.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Radars al món

Radars al món Ampliar imatge

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari