ServeisSocials
Barcelona estrena dinou llars per a famílies amb risc d'exclusió social

Publicat el 28/11/2012 a les 19:48 h. - Redacció Bcn.cat -

Càritas ha inaugurat al Poblenou dinou noves llars per a famílies amb risc de quedar-se sense habitatge. Aquests nous pisos, que estan al carrer de Bolívia, ocupen un edifici de nova construcció de cinc plantes i baixos. L'Ajuntament de Barcelona ha cedit els terrenys on s'ha edificat. Aquesta acció s'emmarca dins la col·laboració municipal amb les entitats del tercer sector.

Barcelona ja disposa de dinou noves llars per a famílies amb risc de quedar-se sense habitatge. Càritas ha inaugurat al carrer de Bolívia, al Poblenou, un edifici de nova construcció de cinc plantes i baixos sobre uns terrenys que ha cedit l'Ajuntament.

Els nous habitatges, que s'ofereixen a preu reduït, són per a persones que hagin estat desnonades i hagin rebut atenció social de Càritas. Aquesta és la segona promoció que l'entitat, a través de la Fundació Privada Foment de l'Habitatge, téa Barcelona.

En l'acte d'inauguració, la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha recordat que el benestar de les persones és un objectiu del Govern municipal, i per això s'hi destina més pressupost. "Amb això posem un gra més en la qualitat de vida de la ciutat, i aquest és un exemple clar de col·laboració amb el tercer sector", ha insistit Fandos.

Per la seva banda, el vicepresident de la Fundació Foment de l'Habitatge Social, Antonio Salamero, ha remarcat la importància de tenir un sostre. "Allà on dormis ha de ser un espai per a tu, la teva llar", ha emfatitzat.

Aquests dinou pisos ofereixen una estada temporal on poder construir les diverses realitats de les persones. Es tracta d'un recurs amb què les famílies troben un espai on ser i sentir-se persones, on viure amb qualitat de vida, on crear noves xarxes i vincles.

Les cinc plantes de l'edifici destinades a ús residencial que ocuparan diverses famílies amb risc d'exclusió social i residencial es distribueixen en catorze noves llars amb dos dormitoris; tres amb 3 dormitoris i dos habitatges adaptats amb un dormitori. Tots els habitatges disposen, a més, d'una cuina, una cambra de bany i una sala multifuncional.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Llars socials de Càritas'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari