ServeisSocials
L'Ajuntament activarà l'operació fred quan les temperatures siguin iguals o inferiors als cinc graus

Publicat el 13/12/2012 a les 16:07 h. - Meritxell Doncel -

El consistori amplia el protocol de l'operació fred, que en el seu nivell 1 s'activarà a partir dels cinc graus i en el seu nivell 2 a partir dels zero graus. L'1 de gener passat l'operació fred va estar activa 13 nits consecutives, i 423 persones van acceptar allotjament.

L'Ajuntament de Barcelona amplia el protocol de l'operació fred per als casos en què les temperatures previstes siguin iguals o inferiors a cinc graus. De fet, fins ara, el dispositiu s'activava davant la previsió d'arribar als zero graus.

Així, s'estableixen dos nivells. El nivell 1 s'activarà a partir dels cinc graus i s'obrirà un centre d'acolliment d'emergències a Sant Andreu per a les persones que pernocten al carrer. En aquest centre s'hi oferirà allotjament, alimentació, dutxes, roba i atenció psicosocial.

"L'hivern passat ja vam deixar el centre obert els dies que la temperatura rondava els dos o tres graus i ens vam trobar que la gent sense sostre hi continuava anant, fet que demostra que quan fa fred, encara que la temperatura no arribi als zero graus, la gent sense sostre utilitza aquest servei, per això ara ampliem el protocol", ha explicat la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos.

D'altra banda, el nivell 2 s'activarà quan estiguin previstes temperatures iguals o inferiors als zero graus de manera generalitzada a tota la ciutat amb una probabilitat superior al 30%, cas en què s'obrirà un segon centre d'acolliment al districte de Ciutat Vella, amb els mateixos serveis que el de Sant Andreu.

Aquest nivell, a més, suposarà un reforç dels equips del Centre d'Urgències i Emergències Socials (CUESB) de l'Ajuntament, amb la col·laboració de Creu Roja, distribuïts per tota la ciutat, encarregats de detectar persones sense sostre i d'informar-les de la possibilitat d'allotjar-se en aquest centre.

D'altra banda,el dispositiu de l'operació fred també s'activarà quan s'anunciï un risc de nevada a tota la ciutat amb una probabilitat superior al 30%, fet que comportarà un augment de places als centres d'acolliment d'emergències, si escau; el seguiment telefònic i el suport a les persones vulnerables de zones aïllades; l'activació del conveni amb el Gremi d'Hotels de la Ciutat per oferir allotjament alternatiu, i el repartiment de mantes i aliments.

En tots els casos, el servei de Teleassistència reforçarà el seguiments de les persones que es consideren més vulnerables.

L'1 de gener passat es va activar l'operació fred i es va mantenir durant 13 nits consecutives. En total, 423 persones van acceptar l'allotjament ofert pels equips d'emergències socials i s'hi van fer 1.838 pernoctacions.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Operació fred'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari