ServeisSocials
El Gran Recapte d'Aliments vol assolir la xifra rècord de 1.500 tones recollides

Publicat el 13/11/2012 a les 17:00 h. - Míriam Pons -

Més de 10.000 voluntaris participaran al Gran Recapte d'Aliments, que tindrà lloc els dies 30 de novembre i 1 de desembre a tot Catalunya. L'objectiu d'aquesta edició és recollir la xifra rècord de 1.500 tones d'aliments a través dels 800 punts de recollida situats a mercats i supermercats i de les donacions en línia. Mercats de Barcelona col·laborarà de nou en aquesta cita solidària, ja que l'any passat s'hi va recollir un 10% de la xifra total. Es calcula que més d'un milió i mig de persones viuen en situació de pobresa a Catalunya.

Amb el lema "Junts podem canviar la realitat", el Gran Recapte d'Aliments, que se celebrarà els propers 30 de novembre i 1 de desembre, està determinat a superar-se. Amb més punts de distribució i més voluntaris, aquesta campanya de recollida d'aliments es fixa l'objectiu d'arribar a les 1.400 tones.

La Fundació Banc dels Aliments i l'Obra Social "la Caixa" mobilitzaran per a aquesta cita solidària 10.000 voluntaris —encara en falten 2.000 a tot el país—, que es distribuiran en els més de 800 punts de recollida situats a mercats i supermercats de 200 poblacions catalanes.

En uns moments en què la situació de pobresa afecta més d'un milió i mig de catalans, el Gran Recapte també vol sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania sobre la realitat de moltes persones al nostre país, així com aconseguir un suport continuat durant tot l'any.

Una edició de rècords

Després de proposar-se recollir 800 tones i assolir la xifra de 1.127 tones l'any passat, la Fundació Banc dels Aliments enguany té la intenció de continuar batent rècords i es proposa recollir 1.400 tones d'aliments nutritius de llarg durada, com ara llegums secs, llet, oli i conserves de peix.

"El Gran Recapte d'Aliments és una prova fefaent de la lliure iniciativa, el dinamisme i l'empenta de la societatcivil catalana per saber fer front als problemes del nostre entorn", ha defensat el president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, que també ha instat la societat civil a "créixer en solidaritat i en sobrietat" en temps de crisi.

En aquest sentit, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha recordat el 25è aniversari del Banc dels Aliments de Barcelona, "25 anys en què hem necessitat la seva feina, i ara més que mai. Les administracions no podem arribar a tot arreu, per això és molt important la col·laboració de tothom, d'empreses, entitats i voluntaris".

Mercats de Barcelona col·laborarà de nou en aquesta cita solidària i s'instal·laran contenidors de cartró als diversos equipaments de la ciutat, on els visitants hi podran dipositar les seves donacions. En l'edició del 2011, els mercats municipals van recollir el 10% del total.

Recollida presencial i en línia

A part de portar els aliments als mercats i supermercats més propers, els ciutadans també poden fer les seves donacions al web del Banc dels Aliments, així com a través dels caixers automàtics i canals electrònics de "la Caixa".

Com a novetats, també es poden fer donacions econòmiques per SMS enviant la paraula QUILO al 28029 —cada missatge es bescanviarà per un quilo d'aliment—, amb la campanya "Mi grano de arena" i amb la iniciativa "Llena los bancos de alimentos", que transforma cada clic aconseguit a la pàgina del Gran Recapte a Facebook en un quilo d'aliments que donen diverses marques.

Falten 2.000 voluntaris

Més enllà de les aportacions econòmiques i en forma de productes, també us podeu inscriure com a voluntaris del Gran Recapte d'Aliments a través del web de la fundació. Cada voluntari serà format per informar els clients compradors de la campanya i recollirà les aportacions a la sortida de caixes durant els dos dies.

A partir del dia 1, un equip participarà en les tasques de classificació dels aliments, que es distribuiran de manera immediata a les entitats beneficiàries i a les persones necessitades.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Gran Recapte d'Aliments 2012'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari