ServeisSocials
Obre el nou Centre d'Allotjament Temporal Hort de la Vila

Publicat el 04/05/2013 a les 11:00 h. - Redacció bcn.cat -

Està dirigit a persones soles i a parelles sense fills que es troben en una situació de pèrdua del seu habitatge o amb dificultats per accedir a un allotjament.

L'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, obre el nou Centre d'Allotjament Temporal Hort de la Vila, un nou equipament destinat a cobrir la necessitat d'allotjament de persones soles i parelles vulnerables, sense fills a càrrec, que hagin patit un desnonament o altres circumstàncies greus, i que no tinguin prou recursos ni una xarxa de suport, i no tinguin cap expectativa de poder disposar d'un habitatge estable de manera immediata.

Té 60 habitacions

Aquest nou centre, situat al carrer de l'Hort de la Vila, número 46, del districte de Sarrià - Sant Gervasi, i que estarà gestionat per Sant Joan de Déu Serveis SocialsBarcelona, té 60 habitacions individuals i dobles segons la necessitat dels usuaris. El centre també disposa de menjador, cuina, zona d'ordinadors i altres espais comuns. Al centre d'allotjament també s'oferiran activitats socioeducatives i s'elaboraran plans individuals de treball per dur a terme projectes d'integració social dels usuaris.

L'estada en el servei serà de tres mesos, prorrogables segons la valoració de les necessitats. Durant aquest temps els treballadors de Sant Joan de Déu faran el seguiment i els plans de treball individuals. Els usuaris hi accediran a través de la derivació de diferents serveis dels Serveis Socials de l'Ajuntament, de la Mesa d'Emergències del Consorci d'Habitatge i d'altres serveis gestionats per Sant Joan de Déu. L'Ajuntament ha assumit, aquest any, un cost de 1.385.158 euros per posar en marxa aquest equipament.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha visitat les instal·lacions aquest dissabte i ha destacat la feina d'aquest centre, que treballarà per la reinserció laboral de les persones desnonades o amb dificultats per accedir a un habitatge que s'hi instal·lin. Trias, a més, també ha destacat: "Generem llocs de treball a través de l'ajuda social per a les persones que tenen dificultats per accedir a un habitatge."

És el segon centre d'aquest tipus

Aquest és el segon allotjament de caràcter temporal que l'Ajuntament de Barcelona obre a la ciutat. El primer va ser el Centre d'Allotjament Temporal de Navas, un equipament de nova creació que ofereix acollida principalment a famílies i gent gran que han patit un desnonament, que viuen una situació d'especial vulnerabilitat, i que no disposen d'un domicili o que aquest no es troba en condicions adequades per viure-hi. Navas disposa de 25 habitatges amb estances d'ús comú, obert els 365 dies de l'any, i està dissenyat per acollir-hi els nuclis familiars o unitats de convivència que ja estiguin en seguiment per part dels Serveis Socials de la ciutat de Barcelona i que ja tinguin adjudicat un pis a través de la Mesa d'Emergències Socials, però que encara no en poden disposar.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari