ServeisSocials
Mercabarna donarà menjar al Banc dels Aliments encara que no tingui excedents

Publicat el 27/05/2013 a les 15:00 h. - Redacció bcn.cat -

Per donar resposta a la crida feta per la fundació, que a partir de dissabte inicia una nova campanya de recollida d'aliments de cara a l'estiu, Mercabarna i les empreses majoristes han acordat incrementar les donacions un 35%. Es farà una aportació diària de productes frescos, com ara fruita, hortalisses, carn i peix.

Fins ara Mercabarna recapta anualment 550.000 quilos de menjar procedent de donacions voluntàries de productes excedents a la fundació Banc dels Aliments. Amb l'acord assolit, aquesta quantitat s'incrementa fins als 750.000 quilos de productes frescos. A més, les donacions es faran de manera continuada, encara que no hi hagi aliments excedentaris.

"Mercabarna i les associacions empresarials del recinte hem acordat fer un esforç per donar resposta a la crida que ens ha fet el Banc dels Aliments, ja que actualment les aportacions que es fan no permeten satisfer la gran demanda d'aliments que tenen les entitats socials que atenen persones amb necessitats", ha explicat la presidenta de Mercabarna i tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens.

Així, el Mercat Central de Fruites i Hortalisses donarà 60 caixes diàries, un 650 quilos de productes, el Mercat Central del Peix farà donacions fixes de 400 quilos de peix i marisc a la setmana, i també s'incrementaran les donacions setmanals de productes carnis.

Nova campanya del Banc dels Aliments

Amb el lema La fam no fa vacances, el Banc dels Aliments organitza una marató d'actes per recollir aliments i garantir l'ajuda alimentària també durant l'estiu. El tret de sortida de la campanya tindrà lloc aquest dissabte, 1 de juny, amb el repte de fer l'entrepà més llarg del món al passeig Marítim de la Barceloneta.

La fundació vol implicar associacions, empreses, escoles i tota mena d'entitats en l'organització d'actes durant el mes de juny per recollir aliments de cara a l'estiu.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari