ServeisSocials
Barcelona exhibeix compromís social

Publicat el 03/06/2013 a les 17:00 h. - Josep Bassas -

Entre els dies 12 i 15 de juny, diversos espais de la ciutat seran la seu de la 4a Setmana de la Responsabilitat Social Corporativa. Una trobada en què empreses i institucions públiques presentaran i compartiran iniciatives de compromís social. Els projectes promoguts per associacions i ciutadans també hi tindran un paper destacat.

Vídeo 'Barcelona exhibeix compromís social'

Els projectes d'implicació social més destacats que es duen a terme a Catalunya compartiran espai la segona setmana de juny a Barcelona. Serà amb motiu de la 4a Setmana de la Responsabilitat Social Corporativa, un espai de trobada que es repartirà per diversos espais de la ciutat i que posarà sobre la taula la necessitat de mantenir els programes socials de les empreses i institucions o bé renovar-los en l'actual context de crisi.

La trobada se centrarà sobretot a conèixer i revisar projectes dels àmbits econòmic, social i ambiental, i les iniciatives d'associacions i ciutadans relacionades amb les noves plataformes tecnològiques. La programació inclou ponències, tallers, sessions de portes obertes a empreses, i també música i cinema. Un conjunt d'activitats amb què els organitzadors esperen reunir tres mil participants durant els quatre dies.

Carles Agustí, comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme de l'Ajuntament de Barcelona, ha fet una crida a la participació de la gent de la ciutat, que com a públic podrà conèixer les iniciatives o podrà participar en els tallers i activitats obertes que hi ha previstes. L'accés a les activitats serà gratuït i només caldrà inscriure-s'hi emplenant el formulari de la pàgina web www.setmanarse.cat.

Precisament, el Govern municipal també participarà en les ponències per explicar la nova instrucció per a la contractació pública. Segons aquesta norma, que s'aprovarà el mes de juliol, les empreses que vulguin optar a un concurs públic hauran de tenir almenys un 5% dels treballadors de col·lectius amb dificultats especials per accedir al mercat de treball, com ara joves, gent gran, presos reinserits o discapacitats. Una iniciativa que ha despertat curiositat en moltes ciutats espanyoles, que ja s'han interessat per conèixer-ne els detalls administratius i legals per aplicar-la als seus concursos públics.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Barcelona exhibeix compromís social

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari