ServeisSocials
Barcelona commemorarà el 20è aniversari de l'Any Internacional de la Família

Publicat el 21/01/2014 a les 19:00 h. - Redacció Bcn.cat -

Barcelona celebrarà amb diferents actes i activitats el 20è aniversari de la proclamació, per part de l'Assemblea General de les Nacions Unides, de l'Any Internacional de la Família, que es va celebrar per primer cop al 1994, any en què es va instituir el 15 de maig com a Dia Internacional de la Família.

La regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, ha presentat aquest dimarts una mesura de govern a la comissió de Qualitat de Vida en què es recullen els objectius principals d'aquesta commemoració. "És una oportunitat única per celebrar, donar a conèixer i impulsar les polítiques, els programes i les accions al voltant de la família", ha dit.

Tres actes per commemorar el Dia Internacional de la Família

Durant l'any, així, es preveu programar tres actes: un esdeveniment inaugural, un a mitjans 2014, de celebració del Dia Internacional de la Família, i un darrer, de tancament. L'acte inaugural tindrà lloc el dia 20 de febrer, tot coincidint amb el lliurament de la segona edició dels Premis Barcelona a l'Empresa Innovadora en Temps i Conciliació al Saló de Cent.

En aquest acte hi haurà un diàleg que servirà de principal caixa de ressonància per explicar els objectius i activitats que es desenvoluparan durant tot l'any. Així, l'eix conciliació laboral-personal-familiar serà el primer objectiu d les Nacions Unides que es tractarà.

Al voltant del dia 15 de maig, Dia Internacional de la Família, està previst el segon esdeveniment propi. El segon eix al voltant del qual versarà aquest acte serà l'economia familiar per arribar a finals de mes i les possibles solucions per contrarestar aquestes situacions de pobresa, recollint altre dels eixos de les Nacions Unides.

L'acte de cloenda de l'Any Internacional haurà de combinar el contingut simbòlic de suport institucional amb la posada en valor, tant de les activitats realitzades durant 2014, com de les conclusions del debat general que s'hagi pogut generar. També ha de servir per a mostrar el llegat que deixa l'Any Internacional de la Família a la ciutat. Es preveu finalitzar amb una declaració institucional final.

Finalment, hi haurà un tercer eix que també tindrà el seu espai en el desenvolupament de l'any Internacional: les noves tecnologies i la família.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari