ServeisSocials
El barri del Bon Pastor guanya una residència per a gent gran

Publicat el 10/09/2011 a les 16:10 h. - Redacció bcn.cat -

Barcelona ha guanyat una nova residència i un centre per a gent gran al districte de Sant Andreu, amb 92 i 28 places, respectivament. El centre ja està ocupat al 100%, la majoria són veïns del barri del Bon Pastor, i està destinat a usuaris amb els graus 2 i 3 de dependència.

El barri del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, ha guanyat un nou equipament per a les persones grans. L'espai Barcelona - Bon Pastor consta d'una residència amb capacitat per a 92 persones i un centre de dia amb un total de 28 places.

En funcionament des del mes d'agost, l'equipament ja està al 100% de la seva capacitat, i la majoria dels usuaris són residents al barri. Es tracta de persones amb els graus 2 i 3 de dependència.

Una demanda del barri

Durant la inauguració, que ha tingut lloc aquest dissabte, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat que aquest centre és un "acte de justícia amb el Bon Pastor", ja que dóna resposta a una gran necessitat de la zona. Alhora ha manifestat que una ciutat "demostra el que és si cuida les persones", sobretot la gent gran.

En aquest sentit, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, també s'ha fet ressò del valor d'aquest equipament per als veïns del barri, i ha assegurat que el que fins ara era unamancança, ja no és "una assignatura pendent, sinó aprovada".

Gestionat per una entitat social

El centre està gestionat per la Fundació Vella Terra i consta de disset habitacions individuals i tres de dobles, un menjador, una sala polivalent i diversos espais comuns. A més, està equipat amb plaques solars.

Ha estat construït pel Departament de Benestar Social i Família, que hi ha invertit 8,5 milions d'euros, en un sòl cedit per l'Ajuntament de Barcelona, situat al carrer d'Augusto César Sandino.

Dades de l'equipament

Residència Assistida per a Gent Gran Bon Pastor

C Augusto César Sandino, 7*9

Sant Andreu

Telèfon 933602412

Mostra plànol

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo Gent gran Bon Pastor

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari