ServeisSocials
Sobre habitatge, diga-hi la teva!

Publicat el 18/03/2013 a les 16:39 h. - Meritxell Doncel -

L'Ajuntament ha posat en marxa un portal perquè els ciutadans puguin fer propostes sobre els reptes i les solucions en matèria d'habitatge a Barcelona. Un jurat escollirà les 30 millors propostes, 10 de les quals passaran a la fase final, al juny.

Com prevenir els desnonaments, com garantir l'habitatge apersones amb dificultats, com afavorir la mobilització d'habitatge o com generar nous conceptes d'urbanisme. Aquests són els reptes que planteja als ciutadans el projecte La Casa de les Idees, que busca solucions a aquests problemes a través de les seves aportacions.

Amb aquest objectiu, s'ha obert un web (http://www.lacasadelesidees.cat/), on s'aniran incorporant aquestes propostes, i s'hi explica el projecte, que té com a objectiu recollir propostes per afrontar els reptes d'habitatge que hauria d'afrontar la ciutat.

El portal està obert a la participació de tots els ciutadans, no només els de Barcelona, i també recull idees que han aportat persones de fora de l'Estat, algunes de les quals ja han proposat nous models d'habitatge per a aquests temps de crisi, com ara el cohousing i les cooperatives d'habitatges.

De fet, està disponible en tres idiomes: català, castellà i anglès.

"El Govern municipal busca nous models de governança, vol passar de governar les persones a governar amb les persones i aquest procés participatiu n'és un exemple, perquè vol implicar-los en el govern de la ciutat", ha explicat Carles Agustí, comissionat de Participació Ciutadana.

Un jurat escollirà les 30 millors propostes, 10 de les quals passaran a la fase final, al juny. Després d'un procés d'acompanyament, amb la implicació de Barcelona Activa, que els cedirà espai, l'Ajuntament intentarà que es puguin implementar.

"Aquest projecte s'emmarca en una situació de crisi en què gairebé un 30% de les famílies es troben en un risc bastant imminent d'exclusió social i un 12% que ja estan en aquesta situació", ha apuntat Àngel Miret, gerent de Qualitat de Vida de l'Ajuntament.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'La Casa de les Idees'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari