ServeisSocials
La Xarxa d'Atenció a les Persones sense Sostre atén prop de 1.800 persones diàriament

Publicat el 01/12/2010 a les 13:28 h. - Redacció bcn.cat -

La Xarxa d'Atenció a les Persones sense Sostre, creada a la ciutat ara fa cinc anys, atén cada dia una mitjana de més de mil persones durant el dia amb serveis de dutxes, esmorzar, dinar i tallers, i unes vuit-centes persones als serveis d'acollida nocturna.

Així ho posa de manifest la primera part de l'informe sobre l'ús dels recursos a la xarxa que ha recollit les dades d'usos de dos dies de l'any per prendre-les com a indicador de la presència de persones sense sostre a la ciutat.

L'informe, elaborat els dies 12 de marçde 2009 i 2010, també posa de manifest que per gèneres són els homes els que més utilitzen els centres residencials —un 67% d'homes enfront del 47% de dones— i les dones les que fan un ús més gran de recursos com ara pensions o pisos.

L'informe, que s'acabarà previsiblement l'any que ve, també recull que més enllà dels usuaris dels recursos, els equips de Medi Obert del Servei d'Inserció Social de l'Ajuntament van detectar que hi havia prop de set-centes persones pernoctant al carrer les mateixes nits del recompte.

Imagineu un 2015 sense ningú al carrer?

Dotze mercats de la ciutat participen a la primera campanya de sensibilització per demanar l'adhesió dels barcelonins i les barcelonines a la proposta del Parlament Europeu que cap persona hagi de dormir al carrer l'any 2015 en el marc de la celebració de l'Any Europeu de la Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social.

Amb el lema "Imagina un 2015 sense ningú al carrer", la campanya comptarà amb prop de dues-centes persones que, organitzades en equips de quatre, els dies 1, 2 i 3 de desembre distribuiran decàlegs de compromisos com ara els d'afavorir un serveis socials que detectin les persones sense sostre i concretin amb les administracions les accions orientades a aquests objectius.

La campanya també fa difusió de l'acció de la Xarxa d'Atenció a les Persones sense Sostre formada per l'Ajuntament i quinze entitats socials.

Els mercats que promouran aquesta iniciativa són Barceloneta, les Corts, Marina, Poble Nou - Unió, Santa Caterina, Abaceria, Sagrada Família, Sarrià, Horta, Sant Andreu, Trinitat i la Guineueta.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari