ServeisSocials
Regaleu una rosa contra la solitud!

Publicat el 22/04/2010 a les 14:56 h. - Redacció bcn.cat -

Perquè cap persona es quedi sense rosa aquesta Diada de Sant Jordi, la Fundació Amics de la Gent Gran posa en marxa, per segon any consecutiu, la campanya " Roses contra l'oblit".

Amb aquesta iniciativa, qualsevol ciutadà pot regalar una rosa a alguna persona de l'entorn que pateixi soledat o aïllament i després deixar-ne testimoni al web de la campanya.

A part d'aquesta acció voluntària que cadascú pot fer pel seu compte, la fundació repartirà roses a més de mil avis, i uns set-cents cinquanta escolars de dotze centres de la ciutat aniran al domicili o residència d'una persona gran per donar-li la una rosa.

A més, els voluntaris de l'entitat visitaran al llarg del dia de Sant Jordi 250 usuaris i els regalaran una rosa i un llibre.

En un país on més del 20% de la població és gent gran, aquest projecte pretén sensibilitzar la societat del fet que moltes persones pateixen solitud, així com fer participar els més grans de les activitats que s'organitzen en un dia tan especial.

Com s'hi pot participar?

Tothom qui estigui interessat a participar-hi pot fer de voluntari per un dia a través del web Roses contra l'oblit —gairebé mil persones van deixar els seus missatges el 2009— explicant a quina persona gran portarà una rosa, deixant el seu testimoni sobre la vellesa o bé amb una aportació econòmica.

També hi participaran personalitats del món de la cultura, l'esport i la política, com ara el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, Jordi Dauder, Pep Cruz o Sergi Bruguera, entre altres.

Informació de l'acte

Sant Jordi 2015: Campanya 'Roses contra l'oblit'

Del 23/04/2015 al 23/04/2015

Av Catedral,4

Ciutat Vella

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari