ServeisSocials
El Centre de Serveis Socials Nova Esquerra de l'Eixample es trasllada

Publicat el 09/05/2011 a les 17:55 h. - Redacció bcn.cat -

El centre, que compta amb 18 professionals i atén una població de 58.000 persones, ocupa un nou espai al carrer del Comte Borrell.

El Centre de Serveis Socials (CSS) Nova Esquerra de l'Eixample s'ha traslladat a un nou espai situat al carrer del Comte Borrell, 305.

Aquest nou equipament, que respon als requeriments que marca el nou model de serveis socials bàsics, té una superfície total de 361 metres quadrats que es distribueixen en set despatxos d'entrevistes i dues sales de treball intern.

Al CSS de Nova Esquerra de l'Eixample, que abans estava situat al carrer de París, 64, hi treballen 18 professionals. Aquest equip atén una població de 58.013 persones, que viuen al barri de la Nova Esquerra de l'Eixample. El centre està situat en un equipament on més endavant també s'ubicarà el CAP Salut Rosselló.

D'altra banda, un altre centre de serveis socials està a punt de traslladar-se a una nova seu. En concret es tracta del CSS Clot - Camp de l'Arpa, que actualment està ubicat al segon pis de la Gran Via de les Corts Catalanes, 837, que a partir del 20 de maig iniciarà la seva activitat al carrer de la Corunya, 5-7.

Aquest nou centre disposa de 1.042 metres quadrats, que es reparteixen entre el centre de serveis socials i l'equip d'atenció a la infància i l'adolescència de la zona, amb el qual comparteix espai.

En aquest equipament hi treballa un equip format per 19 professionals, que atendran els veïns dels barris del Clot i Camp de l'Arpa, amb una població total de 65.904 persones.

El desplegament del nou model de serveis socials bàsics es va iniciar a la ciutat de Barcelona aprincipis de l'any 2008 per adequar els serveis socials barcelonins als requeriments de la Llei de serveis socials que va aprovar el Parlament de Catalunya el 4 d'octubre de 2007.

En aquell moment, a Barcelona existien 34 centres de serveis socials. En l'actualitat la xarxa té 40 centres i molts d'aquests han canviat d'ubicació per situar-se a peu de carrer i adequar-ne les instal·lacions.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari