ServeisSocials
El Punt d'Informació i Atenció a les Dones de Gràcia estrena local

Publicat el 26/01/2012 a les 20:30 h. - Redacció bcn.cat -

El centre s'ha traslladat a un local situat a la plaça de la Vila per tal de guanyar espai i millorar el servei tant per a les usuàries com per a les treballadores.

El Punt d'Informació i Atenció a les Dones (PIAD) del districte de Gràcia ha canviat d'ubicació i s'ha traslladat a un local situat a la plaça de la Vila, número 2.

Les noves oficines són molt més amplies que les de l'antiga ubicació, han passat de 30 metres quadrats a 77 metres quadrats, i hi ha una entrada directa des del carrer, mentre que fins ara les usuàries havien d'entrar per la mateixa porta que la de la seu del Districte de Gràcia.

Les noves oficines permeten que millori el servei i es dignifiqui més l'espai tant per a les usuàries com per a les tres treballadores del servei.

Un centre a cada districte

Els punts d'informació a les dones ofereixen informació, orientació i atenció a totes les dones, de forma individual, en grup i comunitària.

Barcelona disposa de deu PIAD, un per districte, per tal de facilitar l'accés al servei a qualsevol dona que el necessiti.

El de Gràcia, en concret, durant el 2011 va atendre 238 dones, 21 més que durant el 2010, i el conjunt de centres de la ciutat van atendre un total de 2.210 dones, mentre que l'any 2010 van ser 2.074. El servei més demanat és el d'assistència jurídica.

La Regidoria de Dona i Drets Civils ha augmentat 30.000 euros el pressupost destinat als punts d'informació i atenció a les dones, i ha arribat fins als 697.415,35 euros per a aquest any.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari