ServeisSocials
El tercer sector social català dóna feina a 100.000 persones

Publicat el 10/05/2013 a les 15:59 h. - Meritxell Doncel -

Les 2.650 entitats socials barcelonines van facturar un terç del total del tercer sector social català i van oferir serveis a 600.000 persones. En total, compten amb 90.000 voluntaris.

El Consell Econòmic i Social de Barcelona (CESB) ha presentat l'informe "El tercer sector i l'economia social", que analitza l'impacte de les entitats del tercer sector a l'economia del país i la ciutat.

L'informe revela que les entitats socials catalanes van facturar més de 5.500 milions d'euros l'any 2007 i les de Barcelona gairebé 2.000, és a dir, un terç de la facturació total del tercer sector social català.

A més, es calcula que hi ha prop de 100.000 persones contractades pel tercer sector social a Catalunya, 37.000 de les quals treballen per a entitats amb seu a la capital catalana, tot i que moltes porten a terme projectes en diversos punts del territori català.

A Barcelona, en total hi ha 2.650 entitats del tercer sector social que treballen per a unes 600.000 persones destinatàries, compten amb 35.000 professionals i 90.000 voluntaris i representen l'1% del PIB català, segons ha explicat Àngels Guiteras, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector.

"La dimensió econòmica del tercer sector és molt important per al país i per a la generació de llocs de treball", ha assegurat la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que va encomanar aquest informe al CESB, ha fet explícita la seva aposta pel suport actiu a aquest sector. A més, ha reivindicat la necessitat d'una llei de mecenatge per afavorir-lo i ha recordat que l'objectiu de l'Ajuntament és solucionar el problema del treball i de l'habitatge.

"Barcelona ha de tenir un parc d'habitatges de lloguer a preu assequible, l'hem d'impulsar. Si no ho fem, anem a una catàstrofe social", ha assegurat Trias.

L'informe conclou que tant a Europa com al conjunt de l'Estat les entitats del tercer sector han augmentat la seva ocupació en el període 2002-2010 i que algunes d'elles, per exemple les cooperatives, responen millor a la crisi econòmica.

Al conjunt de l'Estat, més d'1,2 milions de persones estan ocupades al tercer sector, amb taxes de creixement superiors a la mitjana europea.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Tercer sector'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari