ServeisSocials
L'Ajuntament impulsa la reincorporació de joves de 16 a 19 anys al sistema educatiu

Publicat el 02/10/2012 a les 16:11 h. - Verònica Heredia -

Per tal de reduir l'abandonament escolar prematur, l'Ajuntament de Barcelona impulsa el "Pla 16-19 anys", que pretén reinserir al sistema educatiu joves que no han assolit les competències bàsiques de l'ESO. Amb l'aportació municipal, s'augmenten fins a 1.124 les places en programes de qualificació professional inicial, per tal de facilitar l'entrada al món laboral.

Amb l'objectiu de reduir el fracàs i l'abandonament escolar, l'Ajuntament de Barcelona, des de les àrees d'Educació i Qualitat de Vida, i juntament amb el Consorci d'Educació de Barcelona, impulsa el "Pla 16-19 anys: programa de recuperació acadèmica d'alumnat de 16 a 19 anys per promoure'n la qualificació i inserció laboral".

El programa s'adreça a joves que no han pogut obtenir les competències bàsiques que estableix l'etapa d'ESO, i pretén reduir l'abandonament escolar prematur i impulsar la reincorporació dels nois i les noies al sistema educatiu o laboral.

Així, aquest curs 2012-13, s'oferiran a Barcelona 1.124 places (un total de 67 cursos) de programes de ualificació Professional Inicial (PQPI), que inclouen àmbits com l'hostaleria, el comerç i l'atenció al públic, la jardineria, la fusteria,la construcció, l'estilisme, la reparació de vehicles o la informàtica.

"Un cop s'acaba l'ESO, l'educació ja no és obligatòria i hi ha alumnes queden sense estudis i sense feina. En aquest col·lectiu és on cal posar els recursos perquè retornin al sistema educatiu", ha expressat el regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy.

Augment del 120% de places

L'increment de l'oferta de places suposa un augment del 120% en relació al curs anterior (quan hi va haver 511). Del total, 546 places (33 grups, 28 dels quals són nous) s'impulsen a partir de l'aportació del consistori, 510 (30 grups) provenen del Consorci de l'Educació de Barcelona, i 68 (4 grups) del Fons Feder de la Unió Europea.

Pel que fa a les places de l'Ajuntament de Barcelona, la meitat estaran ocupades per alumnes derivats de l'Institut Municipal de Serveis Socials. La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha explicat que la seva àrea ha unit forces amb la d'Educació perquè no poden quedar "amb els ulls tancats davant nois i noies que es puguin quedar sense feina".

Els cursos es desenvoluparan en 15 centres educatius de titularitat pública, 9 de titularitat privada i 13 entitats de servei social. Els 30 cursos provinents del Consorci són totalment gratuïts per a l'alumnat, així com els 4 del Fons Feder. Pel que fa als 33 del consistori, els alumnes hauran de pagar uns 40 euros mensuals, que podran ser becats, en casos de risc de vulnerabilitat social.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Pla 16-19 anys'

Fitxers relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari