ServeisSocials
El Mercat de les Corts se suma a la xarxa de solidaritat contra la fam

Publicat el 07/09/2013 a les 10:00 h. - Redacció bcn.cat -

Aquesta iniciativa vol promoure la donació de productes que no s'han venut al mercat i que encara es poden consumir.

La Xarxa de Solidaritat Alimentària es va crear per donar suport al projecte de Recollida Minves de la Fundació Banc dels Aliments. Aquest projecte té com a objectiu fer arribar els productes que no s'han venut però que són comestibles a les persones que més ho necessiten.

A través de la Recollida Minves es fan arribar a entitats benèfiques els excedents alimentaris consumibles de supermercats, hipermercats i mercats que ja no són vendibles, ja sigui perquè tenen una data de caducitat propera o perquè l'embolcall està danyat.

La parròquia de Santa Tecla, situada a l'avinguda Madrid, és l'entitat encarregada de fer la recollida d'aliments frescos del Mercat de les Corts. Avui ja se'n farà la primera.

Els mercats de Barceloneta, Clot, Concepció, Horta, Lesspes, Llibertat, Mercè, Provençals, Sant Gervasi, Santa Caterina i, ara, les Corts formen part actualment de la Xarxa de Solidaritat, tot col·laborant amb diferents entitats benèfiques. A més, molts comercials dels mercats barcelonins col·laboren a títol individual amb la donació d'aliments a entitats del seu entorn o directament a famílies identificades amb dificultats.

Els mercats municipals de Barcelona ja van participar en la campanya Gran Recapte d'Aliments de la tardor de 2012, en què es van recollir més de 120 tones d'aliments, sobretot pastes, arròs, llet, oli i conserves.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari