ServeisSocials
Comença la segona fase del Pla d'assentaments irregulars

Publicat el 18/01/2013 a les 17:58 h. - Josep Bassas -

Després d'una primera fase en què s'han avaluat les condicions de seguretat de 25 solars i naus ocupades a la ciutat, l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat, avui, la posada en marxa de la segona fase del Pla d'assentaments irregulars. L'objectiu serà atendre les necessitats bàsiques de les persones i encaminar-les cap a la inserció sociolaboral.

Actualment es calcula que unes 400 persones viuen en diversos assentaments, localitzats en 25 punts de la ciutat, sobretot al districte de Sant Martí. En la majoria de casos es tracta de locals ocupats per poques persones, de manera que ja s'ha començat a detectar-ne les necessitats. Però també n'hi ha de nombrosos, en què caldrà una actuació més profunda.

La situació de les persones més vulnerables dels diversos assentaments s'estudiarà de manera individualitzada per oferir-los alternatives d'allotjament o d'inserció laboral.

Entitats col·laboradores

Per a aquesta fase del pla, l'Ajuntament treballarà en col·laboració estreta amb dues organitzacions: la Creu Roja, d'una banda, i l'Obra Social "la Caixa", de l'altra. Dues entitats especialitzades que s'encarregaran, cadascuna, d'una etapa del procés d'inserció.

La Creu Roja entrarà als assentaments, detectarà les situacions més vulnerables i informarà les persones que ho vulguin dels possibles itineraris que els ofereix l'Administració municipal.

L'ObraSocial "la Caixa" posarà a l'abast d'aquestes persones el programa "Incorpora", d'inserció sociolaboral, des de la formació i la selecció fins a la mateixa incorporació a un lloc de treball.

Altres sortides laborals

A banda del programa "Incorpora", l'Ajuntament també està definint altres itineraris d'inclusió laboral, com ara la gestió d'horts urbans, una cooperativa de reciclatge de ferralla o una altra de músics. Aquestes propostes seran específiques i adaptades al perfil laboral d'algunes de les persones que habiten als assentaments.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Pla d'assentaments irregulars'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari