ServeisSocials
Xavier Trias destaca la importància del sector social per fer front a la crisi

Publicat el 13/12/2012 a les 18:58 h. - Redacció bcn.cat -

Durant la jornada "Business with social values" l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat que el sector social de la ciutat s'ha de fer coresponsable i proactiu. I la tinenta d'alcalde Maite Fandos ha destacat el treball transversal que es fa des de l'Ajuntament.

La jornada "Business with social values" promou un espai de comunicació entre companyies mercantils i socials perquè puguin fer negocis amb valor social. Una iniciativa innovadora i que va en la direcció adequada, segons l'alcalde Xavier Trias.

"Vivim moments econòmics difícils, tenim una situació social molt complexa i davant situacions ens hem de plantejar què fer", ha dit Trias, i ha destacat la importància de prioritzar.

Trias ha explicat que hi ha gent que quan parla del tercer sector encara pensa en clau de beneficència i no en el que és: "Un sector generador de riquesa, llocs de treball i benestar".

I ha posat exemples com el Gran Recapte, celebrat recentment, o la Marató de TV3, que tindrà lloc aquest cap de setmana, en què la societat civil té un paper molt important. Però ha afegit que l'èxit d'aquests esdeveniments no es deu només a la solidaritat de la gent, es deu també a la feina de molta gent durant molt temps.

L'economia social és un valor per a la ciutat, i des de l'Ajuntament es reconeix aquest fet amb el desplegament d'actuacions de responsabilitat social i empresarial en tots els àmbits d'actuació.

Per aquesta raó s'estan generalitzant les clàusules socials i ambientals en la contractació. "Notot és el preu, també s'ha de valorar l'oferta social", ha afirmat l'alcalde.

La jornada dels negocis amb valor social

"Business with social values" és una jornada que organitza Icària Iniciatives Socials. Hi participen 190 caps de compres d'empreses mercantils i s'hi ofereixen 170 productes i serveis de centres especials de treball no lucratius.

L'objectiu de la jornada és identificar noves oportunitats de negoci amb valor social, així com trobar sinergies que augmentin les relacions entre les companyies mercantils i les socials.

"És un esdeveniment de gran valor econòmic i social", ha dit la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, durant la inauguració de l'acte.

Fandos ha destacat que el Govern municipal té molt clar que la prioritat màxima "és millorar la qualitat de vida de totes les persones, sobretot les que més dificultats tenen avui".

Finalment, Fandos s'ha mostrat convençuda que la jornada servirà per identificar i crear noves oportunitats de negoci que conduiran a més contractació de productes i de serveis amb valor social, i com a conseqüència, a un increment considerable de noves incorporacions de treballadors amb discapacitat al món laboral.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari