ServeisSocials
L'aportació municipal al servei de teleassistència ha augmentat un 41%

Publicat el 28/05/2013 a les 14:00 h. - Meritxell Doncel -

Al plenari d'aquest divendres es presentarà el Pla municipal per a les persones grans 2013-2016, que preveu 218 accions que es duran a terme en quatre anys per millorar la qualitat de vida i l'atenció d'aquest col·lectiu. Entre dues-centes actuacions més, preveu que a finals d'any el servei de teleassistència hagi arribat als 64.000 usuaris.

Vídeo 'Pla de la gent gran'

L'any 2011, un de cada quatre barcelonins de 65 anys o més vivien sols, una proporció que augmenta fins al 40% en el cas de les dones de més de 75 anys.

En aquest context, l'aportació municipal al servei de teleassistència ha augmentat més d'un 41%, ha incrementat en un 11,8% el nombre de persones a què presta servei. A finals d'any, s'haurà arribat a la xifra de 64.000 usuaris. A més, s'han adquirit gairebé 1.900 dispositius nous que incorporen millores importants en la seguretat.

"Detecten quan la persona no es mou del llit o de la butaca, convulsions, caigudes, inundacions, fuites de gas i incendis", ha explicat la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos.

Aquesta és una de les accions que recull el Pla municipal per a les persones grans 2013-2016, que es presentarà al plenari d'aquest divendres 31 de maig.

El pla preveu 217 accions més que es duran a terme en quatre anys en diferents àmbits, com ara la lluita contra el maltractament de la gent gran i l'elaboració d'un protocol d'actuació per a professionals, l'extensió del projecte Radars a tots els districtes, la promoció del voluntariat i l'alfabetització digital.

L'objectiu és incidir en l'autonomia de les persones grans, la promoció de la seva participació a la ciutat i l'equitat davant de qualsevol tipus de discriminació.

Més habitatge per a gent gran i més menjadors

En aquests dos darrers anys, s'ha ampliat el servei d'àpats en companyia amb un 13% més de places i tres menjadors més, s'ha augmentat el nombre d'apartaments tutelats amb 16 noves incorporacions i hi ha gairebé dos-cents habitatges més amb serveis per a la gent gran a la ciutat.
Pel que fa als centres de Serveis Socials, el nombre de persones ateses ha passat de 64.500 a 68.600 en només un any, el 43% de les quals tenia 65 anys o més, i l'Ajuntament ha adjudicat tres menjadors socials nous amb un total de 300 places. De fet, amb l'obertura d'aquests tres nous equipaments a les Corts, l'Eixample i Sarrià - Sant Gervasi, la ciutat passa de 14 a 17 menjadors socials.

En bona part, això ha estat possible per l'increment en gairebé un 10% del pressupost de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports.
La proporció de persones grans respecte a la població total de la ciutat és del 20,08% i s'espera que a la dècada 2020-2029 la xifra torni a créixer.

A més, l'any 2011 la nostra ciutat registrava més de 60.000 persones grans amb discapacitat reconeguda i, tot i la davallada en el percentatge de persones grans amb ingressos inferiors a l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM), hi ha gairebé 100.000 avis que cobren menys de 532,51 euros al mes. Ciutat Vella i Nou Barris són els districtes amb més persones en aquesta situació (més del 30%).

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari