ServeisSocials
El Servei d'Atenció Domiciliària atén més de 20.000 usuaris

Publicat el 05/03/2013 a les 19:45 h. - Redacció bcn.cat -

Durant l'any 2012, l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports ha donat ocupació a 2.776 treballadors familiars. La inversió ha estat de 52,6 milions d'euros l'any 2012, un 17% més que l'any anterior.

Durant l'any 2012, un total de 20.205 persones van ser usuàries o beneficiàries de l'atenció personal i neteja inclosos dins el Servei d'Atenció Domiciliària de l'Ajuntament de Barcelona (SAD), que busca millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats per desenvolupar les activitats de la vida diària, dificultats d'integració social o amb manca d'autonomia, i els facilita la possibilitat de seguir vivint al seu domicili.

L'objectiu, romandre al domicili

El SAD permet que les persones i famílies puguin romandre al seu domicili i al seu entorn habitual el màxim de temps possible i amb la màxima qualitat de vida, i fan que les persones que tenen al seu càrrec persones en situació de dependència o de risc social tinguin el suport professional adequat. La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha destacat que el SAD "és un dels molts exemples que el pressupost destinat a atendre necessitats bàsiques no és una despesa, sinó una inversió que reverteix no només en l'usuari directe, sinó entot el seu entorn i, per tant, en tota la societat".

Més usuaris i major pressupost

El servei d'atenció domiciliària ha experimentat un gran creixement l'any 2012. Així, el nombre de llars que han rebut algun dels serveis al llarg de l'any s'ha incrementat un 13,30%, i les llars amb serveis actius a finals de desembre s'han incrementat un 11,10%. Aquest servei —neteja i atenció personal— és el servei més extens, i de pressupost més alt dels que es gestionen des de l'Institut Municipal de Serveis Socials.

L'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports va invertir, en aquest àmbit, un total de 52,6 milions d'euros l'any 2012, un 17% més que l'any anterior. Amb aquest pressupost es van cobrir les més de 2,8 milions d'hores fetes per 2.776 treballadors familiars. Aquests treballadors familiars van donar atenció a un total de 18.788 llars de tot Barcelona. En l'actualitat, totes les persones a qui s'ha prescrit el servei s'estan atenent.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari