ServeisSocials
Barcelona tanca la Capitalitat del Voluntariat Europeu 2014

Publicat el 03/12/2014

L'acte de cloenda tindrà lloc el 4 de desembre al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Els dies 4 i 5 de desembre es projectarà un mapping dedicat al voluntariat a la façana de l'Ajuntament.

L'Ajuntament de Barcelona commemora el Dia Internacional del Voluntariat (5 de desembre) amb un acte solemne al Saló de Cent dijous 4 de desembre amb el que clourà la Capitalitat Europea del Voluntariat 2014. L'acte, que presentarà l'escriptor Màrius Serra, constarà d'una primera part on es lliurarà el Premi Voluntariat 2014.

El cantant Joan Dausà, interpretarà un himne al Voluntariat; i lliurarà el Premi la Consellera de Neus Munté. I comptarà amb la presència de la presidenta del Centre Europeu del Voluntariat i membres de la junta de la Federació d'Associacions de Voluntaris de La Caixa i de la Federació Catalana de Voluntariat Social, que desvetllaran el nom de la ciutat guanyadora de la capitalitat 2015, que estarà entre les ciutats de Lisboa, Basilea i Nàpols. També amb l'Orfeó Català, el màxim exponent del voluntariat cultural i el més internacional, que tancarà l'acte amb una actuació.

La culminació de la celebració serà l'estrena del mapping a la façana de l'Ajuntament dedicat al Voluntariat i als seus cinc àmbits clau: salut, medi ambient, social, educatiu i cultural. Sota el lema "Sóc voluntari, batego en cada acció. Sóc voluntari, batego pel món" l'espectacle audiovisual intentarà sensibilitzar el públic del valor del voluntariat i enaltirà la tasca dels voluntaris. El mapping es projectarà, el 4 i 5 de desembre, a partir de les 20:00 hores (dijous) i les 19h (divendres) i es cada vint minuts fins a les 22:30h.

Barcelona: Capital Europea del Voluntariat

El Centre Europeu del Voluntariat, amb el suport del Parlament Europeu, va atorgar el 2013 la Capitalitat europea del voluntariat 2014. A llarg de l'any han tingut lloc una seixantena d'activitats entre les que destaquen l'espectacle "Xarxa Humana" amb la participació de voluntaris de diverses entitats que la Fura dels Baus va oferir juntament a l'Orfeó Català en la cloenda de La Mostra d'Associacions de La Mercè.

Però també altres accions relacionades com el Marketplace Europeu dedicat al Tercer Sector i l'Empresa; el primer Congreso Iberoamericano de Voluntariado Corporativo; la 76ena International Session Of The European Youth Parliament, la 5ena Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya o l'Àgora Ciutadana de la Barcelona Social 2014.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari