ServeisSocials
Un total de 63.000 barcelonins es beneficien del servei d'atenció domiciliària

Publicat el 26/10/2010 a les 16:20 h. - Helena Redondo -

Els serveis socials d'atenció domiciliària i teleassistència de l'Ajuntament han multiplicat per sis el número de persones ateses des de l'any 2004, i han arribat a les 63.000 aquest any. Això ha estat possible gràcies a l'increment exponencial del pressupost destinat a polítiques socials.

L'Eugeni i la Montserrat viuen en un tercer pis sense ascensor i tenen problemes de mobilitat. La Rita és una treballadora familiar que els visita tres cops per setmana, els fa companyia i els ajuda a anar a comprar i fer altres encàrrecs. Aquest és un exemple de com els serveis municipals d'atenció domiciliària ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones.

Durant els últims sis anys el pressupost que l'Ajuntament de Barcelona destina als serveis d'atenció domiciliària i teleassistència s'ha multiplicat per cinc, i s'ha passat de 10 milions d'euros el 2004 a 50 milions aquest 2010.

Aquest increment s'ha traduït en un augment dels beneficiaris d'aquest tipus de prestacions: fa sis anys només 10.000 persones hi tenien accés, mentre que avui dia s'atén prop de 63.000 barcelonins.

D'aquests, uns 12.000 ciutadans reben suport a domicili per fer les activitats de la vida diària i uns 2.800 gaudeixen de serveis complementaris com ara àpats a domicili, neteja o serveis tècnics. La resta, gairebé 48.000 persones, disposen d'un servei de teleassistència domiciliària que els proporciona ajuda en cas d'urgència.

Millora dels serveis

Segons Ricard Gomà, tinent d'Alcalde d'Acció Social i Ciutadania, l'objectiu del nou model de Serveis Socials Bàsics de Barcelona no només és prestar més serveis a més persones, sinó aconseguir que aquests serveis siguin cada vegada de més qualitat.

Per exemple, els últims sis anys ha augmentat de manera exponencial el número de llars i persones ateses, però també les hores d'atenció que es destinen a cadascun d'ells. A més, el temps d'espera entre l'aprovació del servei i el començament de la prestació s'ha reduït.

Una altra de les millores és la posada en funcionament d'un sistema de seguiment i control per determinar la qualitat del servei. Les primeres dades recollides mostren una satisfacció generalitzada entre els usuaris i les seves famílies: més d'un 90% de les persones enquestades considera que el servei l'ajuda a millorar el seu dia a dia.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'SAD'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari