ServeisSocials
Barcelona, amfitriona de la cimera social d'EUROCITIES per estudiar la nova política social europea

Publicat el 07/02/2014

Els propers dies 5, 6 i 7 de març Barcelona acollirà una cimera de ciutats europees, organitzada per l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona en el marc d'Eurocities. El seu objectiu és estudiar la nova política social de la Comissió Europea pel període 2014-2020 i el rol que les ciutats hi han de jugar.

Eurocities és una aliança formada per més de 140 ciutats europees, unides per l'interès de compartir coneixement i experiència, i per promoure la participació del món local en la construcció europea.

En el marc d'aquest encontre, Barcelona lidera una crida dirigida al Comissari d'Afers Socials Lászlo Ándor, que reclama en nom de les ciutats, un major protagonisme del món local en l'execució dels nous programes destinats a combatre la pobresa i l'exclusió social que la Comissió acaba d'aprovar en l'anomenat "Paquet d'Inversió Social" o Social Investment Package (SIP)

Un centenar de persones arribades del conjunt del continent, de Portugal a Turquia i de Noruega a Malta, es trobaran durant tres dies per analitzar el nou Paquet d'Inversió Social. El SIP complementa l'Estratègia 2020 de lluita contra la pobresa.

Barcelona va ser escollida com a ciutat amfitriona per organitzar aquest encontre, anomenat SAF, ara fa un any a Katowice, Polònia. El SAF té lloc dues vegades l'any cada vegada en una ciutat europea diferent. Aplega alcaldes, regidors, i altres electes juntament amb tècnics municipals, que es troben per estudiar experiències d'èxit en la política d'inclusió a les ciutats. Els participants analitzen un tema d'interès comú, intercanvien practiques innovadores, i visiten projectes emblemàtiques a les ciutats on es troben.

El SAF s'estructura en diversos grups de treball, cadascun sota l'auspici d'una capital europea diferent, Employment (Rotterdam), ESF (Birmingham), Health inequalities (Amsterdam), Homelessness & housing (Vienna), Inclusion through Education (Nantes), Migration & Integration (Barcelona), Roma inclusion (Ghent), Smart social inclusion (The Hague) i Cities for Active inclusion.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari