ServeisSocials
El nou Pla d'Immigració aposta per una ciutat cohesionada i amb igualtat d'oportunitats

Publicat el 30/07/2012 a les 17:34 h. - Letícia Castellsaguer -

L'Ajuntament assoleix un pacte polític en matèria d'immigració. Tots els grups municipals, menys el del PP, s'han sumat a l'estratègia del nou Pla d'Immigració 2012-2015, que s'adapta a una situació social marcada pel descens de l'arribada de persones estrangeres i per la crisi econòmica. Les polítiques d'equitat, el reconeixement de la diversitat i les polítiques d'interacció són els eixos d'aquest full de ruta en immigració.

Tots els grups municipals de l'Ajuntament, menys el grup municipal del PP, s'han sumat a l'estratègia del nou Pla d'Immigració 2012-2015, que té com objectiu fer de Barcelona una ciutat cohesionada i amb igualtat d'oportunitats.

Respecte als dos plans d'immigració anteriors, que daten del 2002 i del 2007, aquest nou pla s'adapta a la nova situació social marcada pel descens de l'arribada de persones estrangeres, que actualment són 280.000, i per la crisi econòmica.

Èmfasi en la integració i l'equitat

Així, es posa més èmfasi en les polítiques d'integració. "Els esforços de les administracions no s'han de centrar només en l'acollida de nouvinguts, sinó especialment en la seva integració", ha dit l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

El nou pla té tres eixos estratègics: les polítiques d'equitat, el reconeixement de la diversitat i les polítiques d'interacció per crear un espai comú de tota la ciutadania.

Així ho ha subratllat Jordi Martí, president del grup municipal del PSC, que ha afirmat que gràcies al pla es podrà "assolir que a la ciutat hi visqui una comunitat de ciutadans amb uns vincles comuns".

Per Ricard Gomà, president del grup municipal d'ICV-EuiA, aquest pla constitueix "una aposta per renovar i enfortir el model Barcelona", que ha qualificat de referent internacional.

El president d'UpB, Jordi Portabella ha destacat que el nou pla fomenta la corresponsabilitat entre tots els ciutadans: "les persones que venen d'altres d'indrets també són subjectes actius de la construcció de la ciutat".

Els àmbits d'actuació

Aquest nou Pla d'Immigració, dissenyat com a pla de ciutat transversal, inclou més de 60 mesures en cinc àmbits diferents, com són l'acollida, els principis de territorialitat, la promoció de l'equitat, el reconeixement de la diversitat i les polítiques de convivència.

Així, per primer cop s'incorpora una visió metropolitana del fenomen de la immigració i es contemplen abordar problemàtiques d'habitatge com els assentaments irregulars i l'infrahabitatge.

Entre els aspectes que es volen millorar hi ha els referents a la gestió del padró municipal i la inscripció en el cens electoral.

També s'elaborarà una estratègia de visibilització dels barcelonins d'origen divers, s'agilitzaran els tràmits d'homologació de titulacions i es fomentarà la participació dels nouvinguts en la xarxa d'associacions de la ciutat, entre altres.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Nou Pla d'Immigració'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari