ServeisSocials
Es constitueix la Xarxa d'Habitatges d'Inclusió de Barcelona

Publicat el 01/07/2010 a les 14:46 h. - Redacció bcn.cat -

La vuitena xarxa d'acció de l'acord ciutadà per una Barcelona inclusiva, la Xarxa d'Habitatges d'Inclusió Social, ha començat a funcionar després que l'Ajuntament i 50 entitats unifiquessin els criteris d'acció per ajudar les persones amb dificultats d'accés a un habitatge propi.

Aquesta xarxa gestionarà prop de 300 pisos —245 d'associacions barcelonines i més de 50 del consistori— que s'habilitaran per estades temporals d'entre sis mesos i un any durant els quals les persones són acompanyades per un programa socioeducatiu amb l'objectiu que aconsegueixin la reinserció residencial i laboral.

Aquesta Xarxa d'Habitatge d'Inclusió, que s'emmarca en el Pla d'habitatge de Barcelona 2008-16 i el Pla municipal per a la inclusió social, crearà un catàleg de serveis únic de recursos residencials i coordinarà tots els actors implicats en els processos d'accés a l'habitatge de persones vulnerables.

El fet que es tracti d'un programa compartit entre consistori i entitats permetrà, per exemple, que una persona atesa per una entitat accedeixi a un habitatge municipal, o bé que una persona atesa per l'Ajuntament accedeixi a l'habitatge d'una entitat amb els mateixos criteris ambdues.

Es pot accedir a la xarxa a través de les xarxes municipals de serveis socials bàsics, dels equips del servei d'inserció social, dels centres residencials d'atenció a persones sense sostre i de la taula d'habitatges d'emergència social.

Un cop aquestes persones surtin de la xarxa, es podran beneficiar d'altres recursos residencials com ara el fons públic d'habitatge de lloguer social, els habitatges dotacionals públics, la borsa de lloguer social, els habitatges amb programes d'ajut social al pagament del lloguer, o els equipaments residencials i les llars-residències.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari