ServeisSocials
Barcelona posa el focus d'atenció en les famílies

Publicat el 20/12/2013 a les 16:00 h. - Meritxell Doncel -

El Pla municipal de família 2013-2016, presentat al plenari, recull prop de tres-centes accions de suport i atenció a les famílies per fer front als efectes de la crisi econòmica.

Vídeo 'Pla de família'

El darrer plenari de l'any ha començat posant el focus en el suport i l'atenció a les famílies amb la presentació del Obrir document PDF Pla municipal de família 2013-2016, que preveu 290 accions encaminades a millorar les seves condicions de vida i a pal·liar els efectes de la crisi econòmica.

El pla, dissenyat des de la transversalitat, preveu quatre línies estratègiques: la promoció d'una major participació de les famílies a la ciutat, el suport a la diversitat de grups familiars, l'impuls de programes de suport a les competències parentals i educatives i la millora de les condicions de vida del nucli familiar.

"Tot el pla està impregnat dels efectes de la situació de crisi que viuen les famílies, és lògic que ho estigui", ha destacat la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, que ha afegit que cal considerar la família capital social.

Així, per exemple, es recullen mesures per pal·liar la sobrecàrrega en famílies amb necessitats de suport i per prevenir els efectes dels desnonaments i de la desocupació, com ara la posada en marxa del servei de mediació entre propietaris i llogaters, l'adhesió del consistori al Fons Social d'Habitatges, la posada en marxa de dos centres d'allotjament temporal per a famílies (el del carrer de Navas, ja obert, i el del carrer de Londres, que s'inaugura el 2014), la creació de la figura de l'inseridor laboral i programes de recerca de feina.

A més, també té en compte els canvis en els models de família experimentats en les darreres dècades. De fet, el pla conté els indicadors dels canvis demogràfics i socials esdevinguts a Espanya, a Catalunya i a la nostra ciutat, unes dades que evidencien, per exemple, la caiguda i l'endarreriment de la fecunditat amb el consegüent descens de la natalitat, l'emergència d'altres formes d'unió diferents del matrimoni, l'increment de les ruptures conjugals, l'endarreriment de l'emancipació dels joves i l'allargament de l'esperança de vida.

A Barcelona, l'edat mitjana de la maternitat ja se situa per sobre dels 34 anys i l'índex d'envelliment s'ha doblat en menys de trenta anys. De fet, si l'any 2000 l'esperança de vida dels homes era de 75 anys i la de les dones de 82,6, l'any 2011 ja se situava en els 79,3 anys en els homes i en els 85,9 anys en les dones.

En aquest sentit, el pla preveu les conseqüències d'aquest procés d'envelliment, que ve acompanyat d'implicacions econòmiques i socials derivades de les situacions de dependència.

Una de les dades més destacables com a indicador de l'impacte de la crisi econòmica és l'increment de les llars amb ingressos que no superen els 12.000 euros anuals, que al 2006 suposaven el 3,8% del total de llars barcelonines i al 2010 representaven el 10%.

Destacar els districtes i descentralitzar el turisme

D'altra banda, durant el plenari també s'ha presentat la mesura de govern "Desconcentració territorial. Plans de turisme de districtes", que recull els plans de cadascun dels deu districtes de Barcelona.

Els plans de turisme de districtes són fulls de ruta que permetran valorar els territoris i, alhora, ordenar i descentralitzar l'activitat turística. "L'objectiu és estendre els beneficis del turisme arreu del territori, no són una guia turística ni un pla de màrqueting, serviran per fer sortir a la llum els tresors millor guardats de la ciutat", ha precisat la tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Barcelona posa el focus d'atenció en les famílies

Fitxers relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari