ServeisSocials
Petites intervencions per fer la vida més fàcil

Publicat el 14/06/2012 a les 18:33 h. - Verònica Heredia -

L'Ajuntament de Barcelona i l'Associació Vida Independent han signat un conveni per valor de 800.000 euros per seguir desenvolupant, durant l'any 2012, el programa d'adaptació funcional de la llar de persones grans amb dependència o discapacitat. Gràcies al conveni, 620 persones es podran beneficiar del programa.

Petites accions del dia a dia com pentinar-se, agafar objectes que han caigut a terra, baixar o pujar esglaons, odutxar-se sense por de relliscar s'han convertit en una gran dificultat per a moltes persones grans.

Per pal·liar aquestes dificultats, l'Associació Vida Independent (AVI) duu a terme el programa d'adaptació funcional de la llar de persones grans amb dependència o discapacitat, amb l'objectiu que aquestes persones "tinguin més autonomia i facin les coses amb més seguretat", segons Lluïsa Pla, directora assistencial del Centre Vida Independent.

L'Ajuntament hi destina 800.000 euros

Ara, gràcies a un conveni signat per l'Ajuntament de Barcelona i l'Associació, 620 persones més es podran veure beneficiades per aquest programa, ja que se'l dota amb 800.000 euros.

El programa consisteix a dur a terme diferents intervencions al domicili per millorar aspectes com ara les condicions d'habitabilitat, l'autonomia personal o l'accessibilitat i la seguretat.

S'adreça a persones més grans de 65 anys amb dificultats per fer les activitats de la vida diària, i es prioritza en els casos de persones que viuen soles o amb una altra persona dependent, amb escàs suport social i recursos econòmics limitats.

L'Associació s'encarrega de valorar les necessitats de cada persona i executa les obres necessàries per facilitar l'autonomia a la llar, com la col·locació de passamans, rampes i altres adaptacions que permetin la mobilitat de la persona. Si escau també se li proporcionen aparells que li facilitin tasques quotidianes.

Segons la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, "és molt important que la gent sàpiga que existeixen totes aquestes tècniques" per facilitar el dia a dia de la gent gran amb dificultats. A més, Fandos ha destacat que, gràcies al conveni signat, "la coordinació amb els centres de serveis socials farà que es pugui arribar a qui més ho necessita".

Les actuacions es duran a terme fins al final d'any, tot i que per ara l'entitat ja n'ha acabat 94 i n'està fent 71 més.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Conveni AVI'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari