ServeisSocials
'Baixem al carrer', un projecte per ajudar gent gran amb problemes de mobilitat

Publicat el 04/01/2011 a les 09:50 h. - Helena Redondo -

La iniciativa 'Baixem al carrer' vol ajudar la gent gran amb mobilitat reduïda a sortir al carrer i realitzar activitats. El pla va sorgir al barri del Poble-Sec l'any 2009 i s'ha estès a d'altres zones de Barcelona.


Vídeo 'Baixem al carrer'

L'Elvira Cerro va estar dos anys sense sortir de casa per problemes de mobilitat. Amb les seves paraules, "estava molt trista, vaig agafar depressió, no tenia ganes ni de viure". Gràcies al projecte 'Baixem al carrer', ara és una dona alegre i contenta, amb ganes de relacionar-se.

La iniciativa va sorgir l'any 2009 de la Comissió de Salut i la de Gent Gran del Pla Comunitari del Poble-sec. L'objectiu és donar suport a persones grans amb mobilitat reduïda per tal que puguin sortir al carrer i realitzar activitats.

Actualment, el programa 'Baixem al carrer' funciona a tres zones de la ciutat: Poble-sec, Zona Nord i Ciutat Vella. 44 persones s'estan beneficiant d'aquesta iniciativa, mitjançant la qual surten al carrer una mitjana de dos o tres cops al mes.

La importància dels voluntaris

'Baixem al carrer' va començar com a acció ciutadana i avui dia compta amb el suport logístic i econòmic de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Es disposa de pujaescales, cadires eruga i cadires de rodes que permeten pujar i baixar de casa els avis i realitzar les activitats al carrer.

El programa funciona gràcies al treball de professionals especialitzats en la cura i el trasllat de persones grans, però també es nodreix d'un gran nombre de voluntaris, sense els quals la iniciativa no seria viable.

Millora de l'estat de salut

Els primers resultats mostren que les activitats fora de la llar provoquen una millora en l'estat de salut i d'ànim de la gent gran. Es troben més alegres i contents i estan més motivats per relacionar-se amb altres persones.

Altres aspectes importants són la disminució del plor, un problema freqüent en persones d'edat avançada amb dificultats emocionals o manca de suport, i l'evolució motriu dels avis.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Baixem al carrer'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari