ServeisSocials
Barcelona estrena un sistema centralitzat d'escalfament per a 77 habitatges per a gent gran

Publicat el 04/08/2010 a les 17:44 h. - Redacció bcn.cat -

L'Ajuntament de Barcelona introduirà un sistema centralitzat per a la producció d'aigua calenta sanitària i calefacció a l'edifici de 77 habitatges per a gent gran que s'està construint a Via Favència 348, al districte de Nou Barris.

La centralització de la producció d'aigua calenta sanitària (ACS) i calefacció forma part d'algunes de les accions innovadores en matèria de construcció sostenible que es desenvolupen a les promocions del Patronat Municipal de l'Habitatge.

A més, el sistema suposa una bona alternativa en els habitatges de gent gran, on no són recomanables les instal·lacions individuals de gas per raons de seguretat.

Aquesta promoció va obtenir una qualificació energètica de tipus B, amb un valor d'emissió de 9,9kgCO2/m2, conforme al programa CALENER VYP.

El complex de Via Favència, que també inclou un local per a un equipament i dues plantes soterrades d'aparcament, es va iniciar durant el tercer trimestre de 2009 i la previsió és que finalitzi durant el segon semestre de 2011. El projecte ha estat executat pels arquitectes Ricard Galiana, Sergi Pons i Pau Vidal.

Destinataris dels habitatges

Per accedir a aquests habitatges, caldrà estar inscrit en el Registre de Sol·licitants d'Habitatge amb Protecció Oficial de Barcelona.

Els destinataris són persones de més de 65 anys autònomes i que no tenen habitatge o en tenen un amb problemes d'accessibilitat.

Els habitatges tenen uns 40 m2 de superfície i consten d'un dormitori, una sala d'estar-menjador-cuina i bany. També tenen diferents sales polivalents i disposen de serveis complementaris, com ara consergeria i teleassistència.

A més, estan adaptats a les necessitats de la gent gran i disposen de banys equipats amb una dutxa arran de paviment, alarma centralitzada al bany i al dormitori, cuines equipades amb plaques elèctriques i endolls a una alçada accessible.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari