ServeisSocials
El Raval tindrà un nou centre socioeducatiu per a menors

Publicat el 13/12/2013 a les 19:40 h. - Albert Burjachs -

Es tracta d'un nou local de l'Associació Educativa Integral del Raval, que permetrà atendre 110 infants i joves en situació vulnerable.

Vídeo 'Nou centre socioeducatiu al Raval'

Als baixos de l'edifici de la UGT, situat a la plaça de Manuel Vázquez Montalbán del barri del Raval, es construirà un nou centre socioeducatiu per atendre menors en situació vulnerable i les seves famílies. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha president l'acte de col·locació de la primera pedra d'un centre que substituirà els tres que ja té l'Associació Educativa Integral del Raval, vinculada a la Fundació Pere Tarrés. Aquest nou espai permetrà incrementar el nombre d'infants atesos fins a 110. Per Trias, "l'èxit o el fracàs d'aquesta ciutat dependrà que els nois i noies acollits se sentin integrats i que participin de la vida social i econòmica de la ciutat".

El projecte té un pressupost estimat de 230.000 euros. Per aconseguir la totalitat del finançament, l'Associació Educativa Integral del Raval ha creat el web www.aeiraval.org/espairaval per recollir fonts a través del micromecenatge. Tot i així, el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, ha aprofitat l'assistència a l'acte de l'alcalde de Barcelona per demanar-li que l'Ajuntament hi col·labori econòmicament. En resposta, l'alcalde Trias s'ha compromès que el consistori contribuirà a l'habilitació d'aquest local.

El local, d'uns 300 metres quadrats, l'ha cedit la UGT. Es dividirà en nou espais diferents i atendrà infants i joves d'entre 4 i 15 anys. El centre disposarà d'aules educatives, sales de treball i reunions, una sala per a la intervenció del servei de suport psicosocial i una altra per dur-hi a terme el treball individualitzat amb els joves.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:El Raval tindrà un nou centre socioeducatiu per a menors

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari