ServeisSocials
Hereu avisa el nou govern de la Generalitat que no permetrà retallades en polítiques socials

Publicat el 28/01/2011 a les 17:48 h. - Maribel Tejada -

L'alcalde, Jordi Hereu, ha aprofitat una visita al nou Centre de Serveis Socials del Baix Guinardó per demanar al Govern de la Generalitat un esforç per blindar les polítiques socials i per fer balanç dels darrers quatre anys. Quan acabi el mandat, la ciutat disposarà de 40 centres de serveis socials en funcionament.

Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, demana al Govern de la Generalitat un esforç per blindar les polítiques socials perquè no es vegin afectades pels ajustos pressupostaris derivats de la crisi. L'alcalde ha recordat que l'Ajuntament de Barcelona ha estat capaç d'incrementar un 10,1% el pressupost de la gestió dels serveis socials bàsics el 2011, que considera un dels pilars bàsics de l'estat del benestar.

Hereu ha avisat que no admetrà "cap pas enrere en la construcció de la Barcelona social" perquè aquesta "no pot ser víctima d'un ajust pressupostari". "Les polítiques socials són un dels pilars de l'estat del benestar", ha afegit.

Hereu, acompanyat del tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania, Ricard Gomà, ha fet balanç del desplegament del nou model de serveis socials bàsics a Barcelona, que s'acaba amb el mandat, i ha visitat el nou Centre de Serveis Socials del Baix Guinardó.

Gomà ha destacat que durant els últims quatre anys a la ciutat s'han construït 17 equipaments destinats a centres de serveis socials nous o per traslladar centres existents a espais més adequats.

A més, altres 22 equipaments han estat remodelats i, per tant, també adaptats als requeriments del nou model. Per Gomà, el nou model suposa"passar d'uns serveis socials no universals a uns serveis socials per a tothom, d'uns serveis socials del segle XX a uns serveis socials de qualitat del segle XXI, i sense perdre mai de vista que han de ser uns serveis de proximitat".

Barcelona està ampliant la xarxa de centres de serveis socials i, al final del mandat, hi haurà 40 centres en funcionament situats en 39 equipaments (els centres de Raval Nord i de Raval Sud comparteixen edifici). Actualment, hi ha 610 professionals dels serveis socials; gràcies a les 129 incorporacions d'aquest mandat. D'aquesta manera, el nombre de persones ateses ha passat de 44.900 a 61.300 en els últims quatre anys.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Balanç Serveis Socials'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari