ServeisSocials
Un festival per divertir-se i aprendre

Publicat el 27/12/2013 a les 17:54 h. - Verònica Heredia -

Entre els dies 27 de desembre i 4 de gener, els nens i les nenes tenen una cita ineludible al Festival de la Infància, que arriba a la 50a edició fomentant els valors del civisme, el respecte pel medi ambient i la cultura.

Vídeo 'Festival de la Infància'

"He après que els conills són molt tranquils i es poden tenir a casa, i que els porcs poden tenir moltes cries", explica la Irene. L'Oriol, en canvi, relata la seva experiència a l'hora de munyir una vaca (una maqueta, però amb un funcionament que la fa semblar molt real): "calia posar el cubell a sota i prémer. Era fàcil".

Són algunes de les experiències que els més petits poden viure a la granja que s'ha instal·lat al Festival de la Infància d'enguany, una cita que arriba a la 50a edició, i que ja s'ha convertit en tota una tradició per a les famílies barcelonines i catalanes.

Així ho explica la Mireia Piedrafita, que ha vingut amb el seu fill, l'Hugo: "jo ja venia de petita, així que no ens el perdem cap any".

Apostant pels valors

Per més que passin els anys, però, el festival no perd pistonada i continua apostant per fomentar entre els nens i les nenes valors com el civisme, la cultura i el respecte pel medi ambient.

"Hi ha molta diversió, entreteniment i novetats, però a més el festival ajuda a formar-se des de tots els punts de vista", ha declarat el president de la Generalitat, Artur Mas. En la mateixa línia, l'alcalde Xavier Trias ha destacat que el Festival de la Infància "demostra que una fira no és solament una qüestió econòmica, sinó també cívica, ciutadana i de convivència".

La delegada de Salut, Cristina Iniesta, també va estar present a la primera jornada de la fira, ja que un dels eixos al voltant dels quals giren algunes de les activitats del certamen és l'alimentació saludable. Així, els nens i les nenes podran participar, per exemple, en tallers de cuina per a celíacs, la finalitat dels quals és "que els nens que tenen aquest petit problema vegin que poden fer una cuina el més normal possible i que no s'han de sentir apartats", segons Joan Carles Ferriz, col·laborador de l'Associació de Celíacs de Catalunya.

Activitats especials

A banda de les activitats que els petits trobaran cada dia al festival (esports, videojocs, reciclatge, mobilitat...), enguany també s'han programat actes únics que tenen lloc en dies concrets, com per exemple, el Mascota Fun Festival, o actuacions musicals d'artistes com Gossos, Els Catarres, Andreu Rifé o Macedònia.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Un festival per divertir-se i aprendre

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari