ServeisSocials
Contra la violència masclista, atenció integral

Publicat el 10/01/2014 a les 17:53 h. - Josep Bassas -

Barcelona ja compta amb el nou Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida, el SARA, per donar una millor atenció a les dones víctimes de violència masclista i els seus fills i filles. L'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, ha inaugurat un espai que integrarà serveis que treballaven per separat i que ara funcionaran de manera coordinada.

Vídeo 'Inauguració servei SARA'

El nou Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida, el SARA, per a les dones i famílies víctimes de violència masclista ja està en marxa. L'Ajuntament de Barcelona ha inaugurat un espai d'intervenció innovador per a atendre les víctimes de violència de gènere a partir d'una visió global, que elaborarà plans personalitzats en funció de la situació familiar, social i cultural de cada usuari.

Per a fer-ho, el SARA comptarà amb un equip de 26 professionals de diverses disciplines relacionades amb la violència masclista, com poden ser els serveis socials, l'atenció a la infància, la inserció laboral, i l'assessorament legal, que faran l'acompanyament de tot el procés.

La regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, ha explicat que calia donar una mirada global al problema. "Les dones no són un cas aïllat, sinó que cal tractar-les en relació als seus fills, ja siguin nens o adolescents, i en relació al seu entorn més proper, com la família o els amics, per donar una resposta integral a la seva situació."

En la mateixa línia l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'ha mostrat satisfet del nou servei. "Hem de ser capaços de prevenir els casos, de diagnosticar-los correctament i de donar-los una resposta adequada tant a les víctimes directes, com al seu entorn. Iniciatives com aquesta generen qualitat de vida, treball i també riquesa, perquè això també és economia productiva".

El nou espai ocupa 800 metres quadrats del mateix edifici on hi ha la seu del districte de Nou Barris, i compta amb diverses sales de reunió individual i familiar, una sala de jocs per als nens, i una sala de treball conjunta per a l'equip professional que atendrà les víctimes.

Barcelona va atendre l'any passat 1.345 persones per situacions de violència masclista, un 18% més que el 2012. Com a resposta, l'Ajuntament ha augmentat un 22,5% el pressupost destinat a atendre el problema, fins als més de 4 milions d'euros, per tal de garantir que cap víctima quedi sense atenció.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Contra la violència masclista, atenció integral

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari