ServeisSocials
Fòrum Diversitat cultural i plans de desenvolupament comunitari

Publicat el 31/10/2011 a les 13:09 h. - Comunicació -

Maite Fandos, tinenta d'alcalde de Qualitat de vida, Igualtat i Esports dona les seves impressions.

Maite Fandos, tinenta d'alcalde de Qualitat de vida, Igualtat i Esports, resumeix els punts més destacables de l'esdeveniment que va tenir lloc el passat 6 d'octubre de 2011 al museu Picasso amb motiu del Fòrum de Diversitat cultural i plans de Desenvolupament Comunitari, acte al qual atorga gran importància dins l'àmbit del treball comunitari.

Aquesta trobada ha estat un intercanvi d'experiències en l'àmbit comunitari i ha presentat projectes significatius que s'estan duent a terme a les ciutats de Fes, Tànger i Ghobayré en el marc del projecte EUMED.

En la seva intervenció, la tinenta d'alcalde va destacar la importància dels plans comunitaris de cara a la prevenció i la importància de crear xarxes per a la millora dels barris.

La trobada va tenir els següents continguts

Benvinguda i obertura de la jornada.

. Miquel Esteve. Comissionat de l'Alcaldia per a la Immigració i el Diàleg Intercultural.

Ponència marc: "Cultures, participació i acció comunitària".

. Xavier Serrano. Universitat de Barcelona.

Eumed Cities: un projecte internacional. Coordina l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports.

Taula rodona: "El paper de la ciutadania en els processos d'acció comunitària. Un debat des de les pràctiques". Coordina l'Institut de Govern i Polítiques Públiques

Presentació del document Barcelona per l'acció comunitària. Diversitat cultural i plans de desenvolupament comunitari a la ciutat de Barcelona. Presenta l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports i l'Institut de Govern i Polítiques Públiques.

Salutació de la Sra Maite Fandos i Payà, Tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports.

Presentació de projectes significatius en relació amb la diversitat cultural. Coordina l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports i l'Institut de Govern i Polítiques Públiques.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Fòrum: Diversitat cultural i plans de desenvolupament comunitari

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari