ServeisSocials
Barcelona participa en la Primera Trobada Mundial de Governs Locals pel Dret a la Ciutat

Publicat el 11/12/2012 a les 19:02 h. - Redacció bcn.cat -

La trobada, que se celebra a les ciutats d'Aubervilliers i Saint-Denis, té l'objectiu d'intercanviar les experiències de les ciutats en la promoció del dret a la ciutat. És hereva de la Conferència de Ciutats pels Drets Humans que va tenir lloc per primera vegada Barcelona i que s'ha anat celebrant a diferents ciutats.

La regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, ha inaugurat la Primera Trobada Mundial de Governs Locals pel Dret a la Ciutat. Ha estat organitzada per la Comissió d'Inclusió Social, Democràcia Participativa i Drets Humans, membre de Ciutats i Governs Locals Units.

Barcelona "és una ciutat integradora, que creu fermament en els principis d'igualtat i no-discriminació entre tots els seus habitants", ha dit la regidora durant l'acte.

I ha destacat la feina que s'ha fet en aquest àmbit amb instruments com ara la Carta europea i la Carta-agenda mundial de drets humans a la ciutat, i ha traduït aquest compromís en la seva Carta de ciutadania - Carta de drets i deures deBarcelona.

Vila també ha destacat que el reconeixement de drets "és molt important, però també ho és que es facin efectius, i des d'aquest punt de vista l'Administració pública local té el deure de no discriminar i ha d'evitar també que els seus ciutadans pateixin discriminacions per part d'altres actors, públics o privats".

L'Oficina per la No-Discriminació

En el marc de la trobada, s'ha donat a conèixer la feina que fa l'Ajuntament de Barcelona en l'àmbit de la igualtat de drets.

S'ha explicat l'experiència de l' Oficina per la No-Discriminació, un servei municipal d'orientació per la defensa dels drets de les persones.

L'oficina dedica una atenció especial als col·lectius més vulnerables o amb més risc de ser objecte de discriminació per raó de gènere, pertinença cultural, salut física i mental, edat, situació econòmica, etcètera.

Aquest servei s'adreça a totes les persones que pensen que han estat objecte d'una discriminació dins la ciutat de Barcelona, i als ciutadans i les ciutadanes que residint en aquesta ciutat, pensin que han patit una discriminació fora d'aquest terme municipal.

Els antecedents

L'objectiu d'aquesta trobada és començar unanova etapa després de les celebracions de les conferències de la Carta europea de salvaguarda dels drets humans, que es va iniciar a Barcelona impulsada per l'Ajuntament amb motiu de la celebració del 50è aniversari de la Obrir document PDF Declaració dels Drets Humans.

La ciutat de Barcelona va organitzar la Primera Conferència de Ciutats pels Drets Humans, que han anat celebrant des d'aleshores diferents ciutats del món com ara Venècia, Ginebra i Tuzla.

Amb aquesta reunió es vol posar en comú totes aquestes iniciatives, compartir experiències i donar visibilitat al compromís de les ciutats pel dret a la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari