ServeisSocials
L'alcalde col·loca la primera pedra de l'illa d'equipaments del Guinardó

Publicat el 09/07/2010 a les 16:41 h. - Sonia Doctor -

L'illa d'equipaments del Guinardó ja està en marxa. Aquest divendres, l'alcalde Jordi Hereu, acompanyat de les conselleres de Salut i Acció Social i Ciutadania, Marina Geli i Carme Capdevila ha posat la primera pedra d'aquest complex d'equipaments.

On antigament s'ubicava el mercat del barri de Guinardó es construiran un Centre d'Atenció Primària, una residència per a gent gran i un centre de dia, un casal de joves, una escola bressol, un aparcament, el nou mercat i 44 habitatges de protecció oficial.

El nou CAP ocuparà sis plantes i donarà cobertura a un àrea de 30.000 veïns i veïnes del barri, el que permetrà reduir el volum de feina del centre de Maragall. Aquest equipament estarà dotat dels serveis de medicina general, pediatria i altres espais polivalents.

La residència de gent gran tindrà una capacitat de 99 llits, al costat dels 24 del centre de dia, repartits en sis plantes.

L'escola bressol i la promoció de 44 habitatges de protecció oficial s'ubicaran a la mateixa illa, tot i que formen part d'un projecte apart. La guarderia tindrà capacitat per a prop de 90 nens i nenes.

Nou mercat del Guinardó

Amb un pressupost total de 32 milions d'euros, el projecte integral de l'illa recupera també la torre de l'antic Mercat del Guinardó, darrera del qual s'instal·laran 18 establiments i una zona comercial de 1.300 metres quadrats destinats a la venda.

Tant la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, com Marina Geli, responsable de Salut, han destacat la importància que la residència, el centre de dia i el nou CAP comparteixin espai amb la resta d'equipaments.

"Hem reunit les tres potes de l'Estat del benestar", ha afirmat Capdevila, al temps que assegurava que el millor per a les persones grans és estar envoltats de vida, com serà el cas.

Moment històric

Segons l'alcalde, Guinardó "està vivint un moment històric" de transformació urbana, gràcies a actuacions com l'enderrocament del viaducte, la renovació de l'Hospital de Sant Pau, la urbanització de l'Avinguda Mare de Déu de Montserrat o les millores de l'accessibilitat al barri, als quals se suma ara aquesta illa d'equipaments

Hereu ha expressat que aquesta nou complex convertirà el districte "en un gran cor de la ciutat" i en "un motor de progrés, cohesió, esperança i futur".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Illa d'equipaments Guinardó'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari