ServeisSocials
L'Ajuntament presenta les polítiques socials realitzades l'últim any

Publicat el 02/11/2012 a les 19:26 h. - Redacció bcn.cat -

L'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports ha prioritzat l'atenció a famílies afectades per desnonaments, els infants en risc d'exclusió social, i ha reforçat les partides destinades als serveis socials bàsics.

La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha presidit aquest dimarts, 30 d'octubre, el Plenari del Consell Municipal de Benestar Social, on s'ha presentat la Memòria 2011-2012 d'aquest òrgan consultiu i de participació.

Durant la seva intervenció, Fandos ha desgranat les actuacions en política social que s'han dut a terme durant l'últim any. Per a Fandos "treballar per les persones significa fer de Barcelona un referent en l'atenció, en serveis, i en qualitat de vida. Hem de garantir que el progrés econòmic arribi a tothom i, sobretot, a qui més ho necessita".

Per dur a terme totes les polítiques socials, s'estan elaborant diferents plans municipals, entre els quals el nou Pla d'inclusió social 2012-2015, un pla que serà "un marc estratègic per a les accions que s'han de dur a terme a la ciutat en matèria d'inclusió social", segons paraules de Fandos, que també ha remarcat que les aportacions i propostes dels grups de treball del CMBS "han estat molt importants i han ajudat a elaborar el document base de treball que ha permès iniciar un ampli procés participatiu amb les entitats i agents socials de la ciutat".

A més del Pla d'inclusió social, des de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, i amb la participació dels diversos col·lectius implicats, ha realitzat diferents plans dels quals ja s'han presentat el Pla estratègic de l'esport 2012-2022, el Pla per a la igualtat d'oportunitats real i efectiva entre dones i homes 2012-2015 i el Pacte per la immigració 2012-2015.

L'Ajuntament té previst presentar en breu el Pla d'adolescència i joventut, el Pla d'infància 2012-2015, el Pla municipal de família, l'Estratègia local amb el poble gitano i el Pla municipal per a la gent gran.

L'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports ha destinat més recursos i n'ha creat de nous per donar un servei més complet i específic a les persones. Així, l'any 2012 l'Ajuntament ha augmentat el pressupost destinat a les polítiques socials en un 8%, cosa que ha permès ampliar la cartera de serveis i crear o projectar-nede nous en els casos necessaris, com ara la millora del temps de resposta d'atenció al ciutadà o la creació i ampliació de nous equipaments.

En aquest sentit, els cinc eixos d'actuació prioritaris han estat l'habitatge (accions de prevenció i accions socials), l'atenció alimentària (garantir la seguretat alimentària de les famílies i els col·lectius més vulnerables), la infància i la família (necessitats d'infants i famílies, tant des d'una perspectiva preventiva com des de l'atenció a les situacions de risc o pobresa detectades des dels diversos serveis municipals), l'ocupabilitat i inserció social (augmentar les polítiques d'ocupació de les persones) i l'atenció i promoció dels col·lectius vulnerables.

Trobareu tota la informació sobre les actuacions realitzades Obrir document PDF en aquesta nota de premsa.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari