ServeisSocials
Tres nous menjadors se sumen al programa "Àpats en companyia"

Publicat el 19/02/2012 a les 11:56 h. - Redacció bcn.cat -

L'Ajuntament ha incrementat en un 35% el pressupost d'aquest servei, que es destina a millorar les condicions d'alimentació i de relació social de les persones més grans de 65 anys que viuen soles o en risc d'aïllament social. El programa va donar un total de 145.430 àpats durant tot l'any passat i pel 2012 està previst servir-ne 175.000.

L'Ajuntament de Barcelona ha incrementat en un 35% el pressupost destinat al programa "Àpats en companyia", de manera que durant el 2012 està previst que s'obrin tres nous menjadors a la ciutat.

Aquest servei està destinat a persones de més de 65 anys que requereixen suport per cobrir les necessitats d'una alimentació adequada, a més de facilitar-los un espai de relació, a través de vincles d'amistat i de connexió amb el seu entorn.

La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha recordat que "aquesta iniciativa té un impacte molt positiu entre la gent gran" tant pel reforç en la seva alimentació com perquè "els permet tenir una relació amb el seu entorn que fa que millori molt la seva qualitat de vida i es minimitzi el risc d'aïllament d'aquest col·lectiu, especialment vulnerable".

Així, el pressupost destinat a aquest servei s'incrementarà fins a arribar als 1,54 milions d'euros, mentre que el 2011 el cost va ser d'1,13 milions d'euros.

Tres nous menjadors

Amb els tres nous menjadors, Barcelona incrementarà en 97 places aquest servei per satisfer tota la demanda del programa. Així, de 746 places existents en l'actualitat es passarà a 843, repartides pels equipaments de tots els districtes.

En aquest sentit, el programa "Àpats en companyia" va donar un total de 145.430 àpats durant tot l'any passat, i pel 2012 està previst servir-ne 175.000.

Aquest servei té estipulat un preu públic que varia en funció de la renda dels usuaris, i que va dels 0,50 cèntims per àpat, als 3,90 euros. Hi poden accedir, també, persones de 60 anys amb discapacitat reconeguda de més del 33%, o en situació de risc i necessitat social diagnosticada pels professionals dels equips d'atenció primària.

El servei consisteix en una oferta d'àpats que se serveixen a diversos centres de la ciutat, tant públics com concertats, destinats a les persones grans que viuen soles o en risc d'aïllament social, o a les qui viuen en habitatges sense condicions per cuinar.

L'objectiu del programa, però, va més enllà de dotar-los d'una bona alimentació, ja que l'activitat del dinar es complementa amb un treball que afavoreixi la recuperació i el manteniment de l'autonomia personal i social de la persona gran, i de prevenció dels riscos que suposa per a aquesta població vulnerable mantenir-se en un espai de relació amb altres persones durant unes hores al dia.

L'accés als "Àpats en companyia" es fa a través dels centres de serveis socials de dilluns a divendres no festius durant onze mesos l'any, excepte en alguns menjadors, com els del districte de Ciutat Vella, que es presta els 365 dies de l'any. Són els professionals referents d'atenció qui estableixen el temps de prestació i el preu públic que es cobra als usuaris.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari