ServeisSocials
L'Ajuntament gestionarà el menjador social de les Germanes Hospitalàries de Sant Rafael

Publicat el 18/02/2011 a les 16:57 h. - Redacció bcn.cat -

Les 24 places de migdia i dies feiners que el menjador social Sant Rafael a les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús posa a disposició de persones amb necessitats alimentàries o en situació de pobresa ara serà gestionat per l'Ajuntament després del conveni entre ambdues institucions. Les germanes i el personal voluntari de l'hospital continuaran atenent els usuaris.

L'àrea d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament passarà a gestionar el menjador social Sant Rafael, ubicat a les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, segons es desprèn del conveni entre ambdues institucions.

D'aquesta manera, les 24 places de migdia i dies feiners d'aquest equipament, que es va obrir l'any passat per atendre les necessitats alimentàries de persones amb situació de pobresa o d'exclusió social s'integren ara a la xarxa de Serveis Socials municipals.

A partir d'aquest conveni, el consistori es compromet a dotar el menjador de la infraestructura necessària perquè estigui connectat a l'aplicatiu específic de la resta de menjadors socials municipals, i les Germanes Hospitalàries atendran les persones derivades de serveis socials.

El menjador funciona actualment amb la col·laboració de nou persones voluntàries que treballen a l'hospital, i durant els àpats sis germanes i dos encarregats de supervisar el servei atenen els usuaris.

Amb la coordinació de les dues institucions en matèria de necessitats alimentàries, Barcelona ja disposa de 13 menjadors socials públics, dels quals 8 són de titularitat municipal i els altres 5 estan concertats amb entitats socials. Aquests ofereixen més de 1.000 places i durant el 2010 van servir prop de 350.000 àpats.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari