ServeisSocials
Les millors innovacions socials es troben aquests dies a Barcelona

Publicat el 17/03/2013 a les 17:19 h. - Redacció bcn.cat -

Durant tres sessions diferents s'exposaran programes socials de suport a famílies monoparentals i propostes per millorar l'ocupació juvenil i la inserció laboral de persones amb discapacitat.

L'Ajuntament de Barcelona ha organitzat tres jornades en les quals experts internacionals d'arreu del món explicaran les seves propostes i programes per abordar els reptes socials de Barcelona. Concretament, s'han organitzat tres jornades: dimarts, dia 19 de març, el 22 d'abril i el 14 de maig.

A cadascun dels fòrums es tractarà un tema concret: com es pot millorar l'ocupació juvenil, com es pot donar suport a les famílies monoparentals i com es fomenta la inserció laboral de les persones amb discapacitat. De les 302 solucions que es van proposar, se n'han seleccionat 4 per cada temàtica. S'han escollit les propostes diferents que responien a criteris de sostenibilitat, que haurien funcionat en el lloc on s'han implantat i que es podrien desenvolupar a Barcelona.

El primer dia, el dia 19, s'exposaran experiències d'èxit sobre com es pot millorar l'ocupació juvenil, una de les preocupacions del consistori. Durant la jornada, un grup d'innovadors explicarà quatre projectes concrets, per exemple una federació que finança projectes de gent jove o un programa de formació que combina l'estudi amb la creació i el desenvolupament de negocis per part dels alumnes.

L'aposta del Govern és generar coneixement perquè els emprenedors de la ciutat puguin escollir les iniciatives innovadores més eficients i les puguin aplicar per donar resposta a problemes socials que es donen a la ciutat.

Aquests fòrums sorgeixen a iniciativa de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports després d'una trobada sobre innovació social que es va fer a Irlanda. Serà el primer cop que una jornada així se celebra a Barcelona.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari