ServeisSocials
Barcelona ja disposa de menjadors socials a tots els districtes

Publicat el 17/01/2013 a les 14:00 h. - Meritxell Doncel -

La ciutat acaba d'estrenar un nou menjador social al districte de l'Eixample i suma 300 places més disponibles en dos mesos. En total, es fan més de 1.500 àpats diaris als menjadors socials de Barcelona.

Barcelona acaba d'estrenar un nou menjador social al districte de l'Eixample, que disposa de 100 places diàries i obre cada dia de l'any, en tres torns, de 12.00 a 14.00 hores.

Els últims dos mesos, la ciutat ha sumat 300 places més en aquest tipus d'equipaments amb l'obertura de tres nous menjadors. Els altres dos estan situats a les Corts i a Sarrià - Sant Gervasi i també disposen d'un centenar de places diàries cadascun.

"Estem servint 1.540 àpats diaris a la ciutat", ha explicat la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos.

Així, Barcelona ja disposa de menjadors socials a tots els seus districtes. En total en té disset, amb aquestes tres noves incorporacions, una xifra que s'ha pogut assolir gràcies a l'augment del pressupost destinat a menjadors socials, que s'ha incrementat un 69%.

"La intenció del Govern municipal és continuar augmentant aquest pressupost", ha afegit Fandos, que ha assegurat que els menjadors socials "són una prioritat", i ha aclarit que la falta d'acord en els pressupostos municipals afecta algunes inversions de l'àrea social "però no pas el pressupost destinat a menjadors".

Durant l'any 2012 els menjadors socials de l'Ajuntament de Barcelonavan servir un total de 380.737 àpats a 10.423 usuaris diferents.

Les persones usuàries d'aquest servei són majors d'edat en situació de pobresa o d'exclusió social, persones que viuen en habitatges sense condicions per cuinar o que requereixen un seguiment dels hàbits d'alimentació, i persones sense ingressos que cobren pensions mínimes i no poden cobrir les necessitats bàsiques.

En alguns d'aquests menjadors, com ara el que s'acaba d'estrenar a l'Eixample, els usuaris poden entrar-hi una estona abans de l'inici del servei per assistir als tallers gratuïts que s'hi organitzen al voltant dels hàbits alimentaris o sobre la vida al barri.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Menjador social'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari