ServeisSocials
Jornades "Serveis i eines per a una vida independent"

Publicat el 21/10/2013

Els propers 14 i 15 de novembre, l'IMD organitza unes jornades sobre la vida independent de les persones amb discapacitat, la figura de l'assistent personal i diverses experiències arran d'Europa. La inscripció és gratuïta.

L'Ajuntament de Barcelona ha incorporat com a propi l'objectiu de promoure l'autonomia personal i la vida independent de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Una mostra d'aquest compromís municipal ha estat el desplegament d'un servei pioner i innovador, el Servei Municipal d'Assistent Personal, que representa una alternativa a les situacions de dependència i que permet a la persona usuària decidir quan, com i on farà ús de l'assistent personal.

Després d'uns anys de funcionament com a projecte pilot, es va considerar convenient reflexionar sobre l'esforç que suposa dur a terme aquesta política i avaluar-ne l'impacte social. Amb aquest objectiu, l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat va encarregar l'estudi "Avaluació de l'impacte social del Servei Municipal d'Assistent Personal de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat", un treball que reflecteix el valor positiu que suposa l'atenció personal, el valor econòmic que aporta a la ciutat i el compromís municipal per continuar promovent l'autonomia de les persones amb discapacitat de Barcelona.

Per presentar l'estudi, els propers 14 i 15 de novembre el Parc Tecnològic Barcelona Nord (C/ Marie Curie, 8) acollirà les Jornades "Serveis i eines per a una vida independent", organitzades per l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. Durant les Jornades també es realitzaran diverses taules rodones sobre el funcionament d'aquest servei i sobre altres experiències facilitadores de la vida independent a Catalunya i resta d'Europa i s'exhibiran diversos productes de suport per a la vida independent de les persones amb discapacitat facilitats pel Centre d'Educació Especial Pont del Dragó, el Centre de Vida Independent de Barcelona, el Centre Especial de Treball Esclatec i l'empresa BJ Adaptaciones.

Les Jornades es realitzaran els dies 14 i 15 de novembre de 2013, de 17 a 19 h (dia 14) i de 10 a 14 h (dia 15). L'acte comptarà amb la presència d'Irma Rognoni, Regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats i Presidenta de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. Trobareu el Programa complet en el pdf adjunt.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari