ServeisSocials
Roses solidàries

Publicat el 23/04/2013 a les 16:30 h. - Meritxell Doncel -

L'Ajuntament ha facilitat un espai de venda de roses solidàries a quatre entitats socials de la ciutat per recaptar fons per als seus projectes socials. Les roses, que es venen a cinc euros, serviran, per exemple, per ajudar nens en risc d'exclusió del barri del Born.

El pati de l'Ajuntament ha celebrat, per segon any consecutiu, un Sant Jordi solidari. I és que les entitatsdel tercer sector Centre Obert Ciutat Meridiana, Centre Obert Joan Salvador Gavina, Fundació Comtal i Fundació Trinijove han estat convidades a posar-hi estands de venda de roses per recaptar fons per als seus projectes socials.

"L'Ajuntament ens ha facilitat les roses i les venem a cinc euros o per la voluntat. Els diners ens serviran per ajudar els nens en risc social del Born. Fem activitats amb ells, els donem berenar, ja que molts no fan tots elsàpats, i ajudem les seves famílies", explica Anabel Carbonell, directora de la Fundació Comtal.

Una de les novetats d'aquesta diada de Sant Jordi és que, enguany, les parades de roses i llibres de la Rambla i la Rambla de Catalunya han compartit protagonisme amb el passeig de Sant Joan, l'Arc de Triomf i la plaça de Tetuan, que s'estrenen com a espais alternatius per diversificar l'oferta i evitar les aglomeracions.

"Se'ns acumulava l'activitat al centre. És bo que estigui més diversificada i puguem gaudir d'aquest ambient especial, d'aquesta diada que uneix cultura, tradicions i sentiments. Hi ha una gran expectativa per a aquestSant Jordi, espero que hi hagi un rècord de vendes", ha explicat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha afegit que, per a ell, "és el dia més bonic de l'any".

Una altre de les novetats d'aquest any és que els floristes de la Rambla són els únics autoritzats a vendre roses en aquest passeig, una iniciativa que pretén afavorir els professionals del sector. Així, les parades autoritzades lluïen un faldó de sac per distingir-se fàcilment de les que no tenien permís per vendre.

"Altres anys, a la Rambla hi venia tothom flors menys les floristes, i és el seu dia! Volem fomentar que es puguin guanyar la vida", ha dit l'alcalde.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Roses solidàries'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari